Skip to main content

Dag 10: Teksten op je pagina optimaliseren

Dag 10

Nadat we gisteren de Kopteksten (H1-H6) hebben geanalyseerd en verbeterd en de afbeeldingen hebben geoptimaliseerd, is het vandaag tijd voor de overige seo factoren in de Body:

  • Zoekwoord gebruik
  • Aantal woorden
  • Vetgedrukte zoekwoorden
  • Schuingedrukte zoekwoorden
  • Zoekwoorden in link ankers

Wat is de body van een webpagina?

Goeie vraag.

En het antwoord is heel eenvoudig:

Het zichtbare gedeelte van de webpagina in de browser.

In de html code ziet dit er als volgt uit:

undefined

De code tussen en is de inhoud die zichtbaar is op de webpagina. Het resultaat kun je zien aan de rechterkant.

Vandaag gaan we dus de overige elementen van de body optimaliseren.

Zoekwoorden in de body

Als jouw doel zoekwoorden voorkomen in de body van de webpagina, heeft de pagina een betere kans op hoge zoekmachine posities.

Plaats de zoekwoorden aan het begin van de pagina voor de grootste impact.

Je kunt zoekwoorden zonder of met extra tags plaatsen op de pagina, zoals H1, H2-H6, Vet gedrukt, Schuin gedrukt of Link anker.

Zulke tags zijn onderdeel van de pagina body en moeten worden overwogen tijdens de optimalisatie.

Probeer de pagina inhoud niet alleen zoekwoord rijk te maken, maar ook aantrekkelijk voor de gebruiker: gebruik een logische structuur, gebruik kopteksten en bullets, afbeeldingen en andere multi-media inhoud.

Zorg ervoor dat je wegblijft van black-hat pagina optimalisatie technieken (zoekwoord stuffing, tekst in dezelfde kleur als de achtergrond, etc) omdat deze kunnen leiden tot een straf van de zoekmachines.

Zoekwoorden in de body optimaliseren

Zoekwoorden in de body optimaliseren

Aan de rechterkant van het scherm zie je een tabel met zoekwoord scores zoals het Zoekwoord aantal, TF-IDF score voor de pagina, TF-IDF score voor de concurrentie en of er sprake is van Zoekwoord stuffing

Hier zie je meer informatie over de zoekwoorden in de body, incl. advies over het optimaliseren van de zoekwoorden in de body.

Concurrentie zoekwoord informatie voor de body

Concurrentie zoekwoord informatie voor de body

Hier zie je een tabel met zoekwoord scores voor de Body zoals TF-IDF score, TF-IDF, TF-IDF van de concurrentie, Zoekwoord aantal, Zoekwoord aantal van de concurrentie, Aantal Woorden, Aantal Woorden van de concurrentie, Keyword Stuffing.

Deze tabel toont de concurrentie en per concurrent het Zoekwoord aantal, TF-IDF, Aantal woorden.

De body tag van de webpagina

De body tag van de webpagina

Body informatie: aantal woorden en aantal karakters. Zoekwoorden zijn gearceerd.

De teksten in de body.

Aantal woorden in de body

Webpagina's met veel tekst scoren vaak goed in de zoekresultaten, omdat ze vaak bruikbaarder zijn voor de gebruikers.

Het is aanbevolen om tekst bovenaan de pagina te plaatsen omdat zoekmachines vraagtekens kunnen hebben bij veel advertenties of non-tekst inhoud, bovenaan de pagina.

Hoewel specifieke aanbevelingen voor de hoeveelheid tekst, verschillen van niche tot niche, kun je het best kijken naar de gemiddelden van de concurrentie.

Aantal woorden in de body

In dit overzicht kun je zien hoe het aantal woorden van jouw pagina zich verhoudt tot de concurrentie. In dit geval heeft de concurrentie tussen de 174 en 1528 woorden.

Zoekwoorden vet gedrukt

Vet gedrukte tekst wordt gebruikt op pagina's om bepaalde tekst te benadrukken (bv. als je bananen of bananen in de code plaatst, zien de bezoekers bananen).

Zoekmachines zien woorden die vet gedrukt zijn, normaal gesproken als iets belangrijker dan woorden zonder extra opmaak.

Probeer, wanneer het kan, jouw zoekwoorden als vetgedrukt te plaatsen, maar doe dit niet te vaak om over-optimalisatie te voorkomen.

Vetgedrukte zoekwoorden optimaliseren voor de body

undefined

Aan de rechterkant van het scherm zie je een tabel met vetgedrukte zoekwoord scores zoals het Zoekwoord aantal, TF-IDF score voor de pagina, TF-IDF score voor de concurrentie en of er sprake is van Zoekwoord stuffing

Hier zie je meer informatie over de vetgedrukte zoekwoorden in de body, incl. advies over het optimaliseren van de zoekwoorden in de body.

Ook dit overzicht heeft weer een tabblad waarin je informatie over de concurrentie kunt zien en een tabblad met informatie over de vetgedrukte teksten op jouw pagina.

Zoekwoorden schuingedrukt

Schuin gedrukte tekst wordt gebruikt op pagina's om bepaalde tekst extra te benadrukken (bv. als je bananen of bananen in de code plaatst, zien de bezoekers bananen).

Zoekmachines zien woorden die schuingedrukt zijn normaal gesproken als iets belangrijker dan woorden zonder extra opmaak.

Probeer, wanneer het kan, jouw zoekwoorden als schuin gedrukt te plaatsen, maar doe dit niet te vaak om over-optimalisatie te voorkomen.

Schuingedrukte zoekwoorden optimaliseren voor de body

undefined

Aan de rechterkant van het scherm zie je een tabel met schuingedrukte zoekwoord scores zoals het Zoekwoord aantal, TF-IDF score voor de pagina, TF-IDF score voor de concurrentie en of er sprake is van Zoekwoord stuffing

Hier zie je meer informatie over de schuingedrukte zoekwoorden in de body, incl. advies over het optimaliseren van de zoekwoorden in de body.

Ook dit overzicht heeft weer een tabblad waarin je informatie over de concurrentie kunt zien en een tabblad met informatie over de schuingedrukte teksten op jouw pagina.

Zoekwoorden in link ankers

Link anker teksten zijn de zichtbare gedeelten van een link op jouw pagina.

Hoewel het gebruik van zoekwoorden in ankerteksten helpt om jouw pagina thema te verbeteren, koppelen zoekmachines vooral de pagina's waarnaar gelinkt wordt aan het zoekwoord.

Bekijk Interne Links naar de Pagina (in de Pagina's module) om te zorgen dat de ankerteksten van de interne links die naar jouw huidige pagina wijzen, overeenkomen met het thema van de pagina.

Zoekwoorden in link ankers optimaliseren

Zoekwoorden in link ankers optimaliseren

Aan de rechterkant van het scherm zie je een tabel met zoekwoord scores voor link ankers zien zoals het Zoekwoord aantal, TF-IDF score voor de pagina, TF-IDF score voor de concurrentie en of er sprake is van Zoekwoord stuffing

Hier zie je meer informatie over de zoekwoorden in de link ankers, incl. advies over het optimaliseren van de zoekwoorden in de body.

Ook dit overzicht heeft weer een tabblad waarin je informatie over de concurrentie kunt zien en een tabblad met informatie over de schuingedrukte teksten op jouw pagina.

Dat was het weer voor vandaag.

Nu weet je ook hoe je de body van een pagina kunt optimaliseren.

Tot morgen.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd