Skip to main content
Rank Tracker Layout

Voor je begint met Rank Tracker is het handig om de layout te leren kennen.

Je weet dan precies waar je moet kijken om bepaalde informatie te vinden en hoe je Rank Tracker het best kunt gebruiken.

Lees verder


Nieuw Rank Tracker Project

Om een ​​site te gaan monitoren, moet je een project aanmaken in Rank Tracker.

Om dat te doen, moet je de wizard door een paar eenvoudige stappen volgen.

Lees verder


Rank Tracker Zoekwoord Onderzoek Methoden

RankTracker is ontworpen om je een volledige cyclus voor zoekwoorden onderzoek te laten uitvoeren, allemaal op één plek.

Afgezien van het handmatig toevoegen van zoekwoorden, laat RankTracker je winstgevende zoekwoorden ontdekken waar je niet eerder aan dacht.

Je kunt deze zoekwoorden gebruiken om uw bestemmingspagina's te optimaliseren voor organisch zoeken of ze gebruiken in jouw PPC-campagnes.

Lees verder


Rank Tracker Zoekwoord Posities

Zoekwoorden Posities is een onderzoeksmethode voor zoekwoorden in RankTracker, die je helpt bij het vinden van zoekwoorden waarvoor het domein al posities in Google heeft, voor de opgegeven regio.

Dit is een goede methode om te gebruiken wanneer je jouw concurrentieonderzoek doet of wanneer je nieuwe zoekopdrachten moet vinden waarvoor jouw website al goed presteert, maar waarvan je je nog niet bewust bent.

Lees verder


Zoekwoord Kloof

Met de Zoekwoord Kloof-methode kun je maximaal 5 domeinen met elkaar vergelijken om de verschillen en overeenkomsten te onderzoeken:

  • Identificeer de hiaten in de strategieën van jouw concurrenten.
  • Ontdek de zoekwoorden die uniek zijn voor jouw domein of die gerelateerd zijn jouw concurrenten.
  • Detecteer de zoekwoorden waarvoor alle concurrenten een positie in de top van Google hebben, maar jij niet.
  • Onderzoek zoekwoord overeenkomsten met concurrenten.
  • Voer het onderzoek uit op basis van organische resultaten, beperk het tot een specifieke SERP-functie of analyseer de betaalde advertenties.

Lees verder


Search Console & Google Analytics

Met de Search Console methode onder Zoekwoord Onderzoek in Rank Tracker, kun je zoekwoorden uit jouw Google-accounts te verzamelen (zowel Search Console als Google Analytics).

Je kunt deze methode gebruiken om de organische zoekwoorden te verzamelen waarvoor jouw website wordt weergegeven in de zoekresultaten.

De methode is niet geschikt voor concurrentie onderzoek, omdat je de Google-accounts moet koppelen die aan de projectwebsite zijn gekoppeld.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/p1zDRxN5ekM&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="KEI - Keyword Efficiency"}
{/modal}
Welke zoekwoorden moet ik kiezen? Hoe vaak wordt er gezocht op deze zoekwoorden? Hoeveel bezoekers kan ik verwachten voor deze zoekwoorden? Hoeveel concurrentie is er voor deze zoekwoorden?

Lees verder


Nu we een goed idee hebben naar welke zoekwoorden men zoekt en hoeveel concurrentie er is voor deze zoekwoorden, gaan we kijken hoe moeilijk het is om een toppositie te krijgen voor deze zoekwoorden.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/JRs90WYkKbI&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Hoeveel Bezoekers krijg ik via Google?"}
{/modal}
Hoeveel bezoekers krijg ik via mijn zoekwoorden? Koppel Rank Tracker en Google Analytics en krijg een indicatie van het "Not provided" zoekwoord verkeer.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/RKsH2Hcqc1g&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Zoek Veiligheid Opties"}
{/modal}
Gebruik deze veiligheidsopties zodat je niet geblokkeerd wordt door de zoekmachines.

Lees verder


Op het tabblad Overzicht kun je de voortgang van het totale project monitoren aan de hand van de Zichtbaarheid per zoekmachine, Zoekwoord posities op nummer 1, in de top 10, in de top 100, Zoekwoorden gestegen/gedaald.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/lf0yjCL8UPI&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Universal Search"}
{/modal}
Monitor jouw website in de Universal Zoek resultaten: videos, afbeeldingen, nieuws of maps.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/XBnpxkJd7Cw&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Monitor Landingspagina's"}
{/modal}
Monitor jouw landingspagina's en ontdek heel gemakkelijk of de juiste pagina wel hoog in de zoekmachines staat!

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/TwDY8Gzj_ao&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Lokale Zoekresultaten"}
{/modal}
Check de posities van jouw zoekwoorden in de locale zoekresultaten.

Lees verder


{modal url="https://www.youtube.com/embed/GO-uaGHNexM&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Monitor Gebeurtenissen"}
{/modal}
Monitor speciale gebeurtenissen die invloed hebben op jouw posities in de zoekmachines.

Lees verder


Soms kan het handig zijn om de informatie van Rank Tracker te gebruiken in andere programma’s of apps. Hiervoor heeft Rank Tracker een aantal mogelijkheden.

Lees verder


Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is en hoe meer backlinks er wijzen naar jouw website, hoe beter en sterker jouw domein is.

Lees verder


Om de zoekwoord resultaten te monitoren, kun je gebruik maken van de rapporten in Rank Tracker. Deze rapporten kun je in de enterprise versie ook opslaan, publiceren via email of via ftp.

Standaard zijn er een aantal rapporten aanwezig in Rank Tracker. Deze rapporten kun je bewerken, maar ook gebruiken als basis voor nieuwe rapporten.

Lees verder


Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd