Skip to main content

Hoeveel Bezoekers?

{modal url="https://www.youtube.com/embed/JRs90WYkKbI&autoplay=1" width="80%" height="70%" title="Hoeveel Bezoekers krijg ik via Google?"}
{/modal}
Hoeveel bezoekers krijg ik via mijn zoekwoorden? Koppel Rank Tracker en Google Analytics en krijg een indicatie van het "Not provided" zoekwoord verkeer.

Check Google Analytics bezoeken en "Not provided" verkeer

Start Rank Tracker en open jouw project. Voor je de data kunt controleren moet je Google Analytics koppelen. Ga naar Voorkeuren >> Google Analytics Instellingen en vul jouw account gegevens in.

Als je geen Google Analytics account hebt, klik dan op de link om er een aan te maken. Klik dan op de Bezoeken knop en Rank Tracker haalt het aantal bezoeken en bounce percentages voor jouw zoekwoorden.

Klik op het "Not Provided" tabblad, als Rank Tracker klaar is met het verzamelen van de data.

Zoals je wellicht weet, geeft Google Analytics voor de meeste zoekwoorden geen verkeer data meer, maar wordt dit gecategoriseerd onder het label "Not provided". Om je een alternatief te bieden, gebruikt Rank Tracker een speciale formule om het verkeer per zoekwoord in te schatten, met een nauwkeurigheid van zo'n 91%. Als een pagina maar met 1 zoekwoord scoort in de zoekmachines, dan zijn de gecalculeerde pagina bezoeken gelijk aan het het gecalculeerde aantal bezoeken per zoekwoord.

Pagina Bounce percentage: het bounce percentate in Google Analytics. Met behulp van deze data kun je een goede inschatting maken van het aantal bezoeken die een zoekwoord genereert en of de pagina goed aansluit bij de verwachtingen van de bezoeker.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd