Skip to main content

26. Vraag om backlinks

Backlinks vragen

Als je je bezighoudt met SEO, dan weet je dat backlinks één van de belangrijkste factoren zijn die van invloed zijn op je zoekmachine rankings. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en worden beschouwd als een teken van populariteit en betrouwbaarheid. Hoe meer backlinks je hebt van gerelateerde en hoogwaardige websites, hoe groter de kans dat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten.

Echter, het verkrijgen van backlinks is niet altijd eenvoudig en vergt vaak tijd en inspanning. Een effectieve manier om meer backlinks te krijgen, is door er simpelweg om te vragen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Zoek potentiële backlink websites

Voordat je om backlinks gaat vragen, is het belangrijk om te weten welke websites relevant zijn voor jouw niche en branche. Maak een lijst van websites waar je graag een backlink van zou willen hebben en controleer of deze websites actief zijn en kwalitatief hoogwaardige content publiceren.

2. Zoek contactinformatie

Wanneer je een lijst hebt samengesteld van potentiële backlink websites, is het tijd om contactinformatie te zoeken. Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals Link Assistant, die je hierbij kunnen helpen. Deze tools bieden een database met contactgegevens van websites en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste persoon om contact mee op te nemen.

3. Stuur een persoonlijke e-mail

Nu je de contactgegevens hebt gevonden, is het tijd om een persoonlijke e-mail te sturen naar de website-eigenaar of webmaster. In deze e-mail leg je kort uit wie je bent en waarom je denkt dat jouw website relevant is voor hun lezers. Vervolgens vraag je vriendelijk of ze geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een backlink naar jouw website.

4. Bied waarde aan

Als je om een backlink vraagt, is het belangrijk om te onthouden dat de andere partij hier ook iets aan moet hebben. Bied daarom iets waardevols aan in ruil voor de backlink. Dit kan bijvoorbeeld een gastblog of artikel zijn dat je voor hen schrijft en dat past bij hun niche en doelgroep.

5. Volg op

Als je een e-mail hebt gestuurd, is het belangrijk om na een paar dagen een follow-up e-mail te sturen. Het kan zijn dat de website-eigenaar je e-mail over het hoofd heeft gezien of dat ze nog niet hebben besloten. Een vriendelijke follow-up e-mail kan helpen om de aandacht te vestigen op jouw verzoek.

6. Wees geduldig

Het kan even duren voordat je een reactie krijgt op jouw verzoek om een backlink. Wees geduldig en wacht minstens een week voordat je opnieuw contact opneemt. Het is belangrijk om professioneel te blijven en de andere partij niet te overweldigen met follow-up e-mails.

7. Zorg voor kwalitatieve content

Als je eenmaal een backlink hebt verkregen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de content op jouw website van hoge kwaliteit is. Een backlink van een hoogwaardige website kan namelijk alleen maar bijdragen aan jouw zoekmachine rankings als de content op jouw website ook van hoge kwaliteit is. Investeer daarom in het creëren van waardevolle content die relevant is voor jouw doelgroep.

8. Houd de resultaten bij

Het bijhouden van de resultaten is essentieel om te weten of jouw inspanningen om backlinks te verkrijgen vruchten afwerpen. Gebruik tools zoals Google Analytics om het verkeer op jouw website te volgen en controleer of de backlinks die je hebt verkregen bijdragen aan een stijging in het verkeer en een verbetering in de zoekresultaten.

9. Wees selectief

Hoewel het vragen om backlinks een effectieve strategie kan zijn, is het belangrijk om selectief te zijn in de websites waar je om een backlink vraagt. Richt je op kwalitatief hoogwaardige websites die relevant zijn voor jouw niche en vermijd spammy websites die alleen maar links verzamelen. Het verkrijgen van backlinks van websites met een slechte reputatie kan namelijk juist een negatief effect hebben op jouw zoekmachine rankings.

10. Blijf werken aan jouw backlink profiel

Het verkrijgen van backlinks is een doorlopend proces en het is belangrijk om regelmatig te werken aan jouw backlink profiel. Blijf daarom zoeken naar nieuwe mogelijkheden om backlinks te verkrijgen en blijf werken aan het creëren van waardevolle content die anderen willen linken.

Conclusie

Het vragen om backlinks is een effectieve strategie om jouw SEO te verbeteren. Door potentiële backlink websites te identificeren, contactinformatie op te zoeken en een persoonlijke e-mail te sturen, kun je meer backlinks verkrijgen van hoogwaardige en relevante websites. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te blijven werken aan het creëren van waardevolle content die anderen willen linken.

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn backlinks?

  Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en worden beschouwd als een teken van populariteit en betrouwbaarheid.

 2. Hoe beïnvloeden backlinks mijn zoekmachine rankings?

  Backlinks worden beschouwd als een belangrijke factor bij het bepalen van jouw zoekmachine rankings. Hoe meer backlinks je hebt van gerelateerde en hoogwaardige websites, hoe groter de kans dat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten.

 3. Hoe kan ik contactinformatie vinden van potentiële backlink websites?

  Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals Link Assistant, die je kunnen helpen bij het vinden van contactinformatie van potentiële backlink websites.

 4. Moet ik betalen voor backlinks?

  Het is niet aanbevolen om te betalen voor backlinks, omdat dit kan leiden tot een negatief effect op jouw zoekmachine rankings. Richt je op het verkrijgen van natuurlijke backlinks door waardevolle content te creëren en te vragen om een backlink.

 5. Hoe vaak moet ik om een backlink vragen?

  Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te overweldigen met follow-up e-mails. Wacht minstens een week voordat je opnieuw contact opneemt en blijf professioneel en vriendelijk in jouw communicatie.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd