Skip to main content

24. Vergelijk de links met de concurrentie

Backlinks vergelijken concurrentie

Als eigenaar van een website is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je website goed scoort in zoekmachines. Een manier om de positie van je website te verbeteren is het verkrijgen van meer backlinks. Backlinks zijn links vanaf andere websites die naar jouw website verwijzen. Het aantal backlinks en de kwaliteit daarvan spelen een belangrijke rol in de ranking van je website. Het vergelijken van je backlinks met die van je concurrentie kan je helpen om te achterhalen waar je kansen liggen. In dit artikel bespreken we hoe je met behulp van SEO SpyGlass de backlinks van jouw website kunt vergelijken met die van je concurrenten.

Wat is SEO SpyGlass?

SEO SpyGlass is een tool waarmee je de backlinks van je website kunt analyseren. Je kunt zien welke websites naar jouw website linken en hoe waardevol deze links zijn. Daarnaast kun je ook de backlinks van je concurrenten bekijken en analyseren. Op deze manier kun je zien waar jouw website nog kansen heeft om meer backlinks te verkrijgen.

Hoe werkt SEO SpyGlass?

Om te beginnen met het analyseren van de backlinks van jouw website en die van je concurrenten, dien je SEO SpyGlass te downloaden en te installeren. Vervolgens voeg je de URL's van de websites toe die je wilt analyseren. SEO SpyGlass gaat vervolgens aan de slag met het verzamelen van gegevens over de backlinks van deze websites.

Het vergelijken van backlinks

Wanneer SEO SpyGlass de backlinks van de websites heeft verzameld, kun je deze gaan vergelijken. Dit doe je door de URL's van de websites te selecteren die je met elkaar wilt vergelijken. Vervolgens kun je de gegevens van de backlinks van deze websites naast elkaar leggen en vergelijken. Je kunt onder andere zien welke websites naar beide websites linken en welke websites alleen naar één van de websites linken. Daarnaast kun je ook zien hoe waardevol de backlinks zijn die naar de verschillende websites linken.

Het vinden van kansen

Door de backlinks van jouw website te vergelijken met die van je concurrenten kun je achterhalen waar jouw website nog kansen heeft om meer backlinks te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld zien welke websites naar de websites van je concurrenten linken, maar nog niet naar jouw website. Op deze manier kun je gericht werken aan het verkrijgen van nieuwe backlinks.

Het analyseren van de kwaliteit van backlinks

Met behulp van SEO SpyGlass kun je niet alleen zien welke websites naar jouw website en die van je concurrenten linken, maar ook hoe waardevol deze links zijn. Je kunt bijvoorbeeld zien welke websites een hoge autoriteit hebben en veel verkeer genereren. Het verkrijgen van backlinks vanaf deze websites kan bijdragen aan een betere ranking van je website.

Het monitoren van backlinks

Wanneer je aan de slag gaat met het verkrijgen van nieuwe backlinks, is het belangrijk om deze ook te monitoren. Met SEO SpyGlass kun je zien welke nieuwe backlinks er naar jouw website zijn geplaatst en hoe waardevol deze links zijn. Ook kun je in de gaten houden welke backlinks er naar de websites van je concurrenten worden geplaatst. Op deze manier kun je snel inspelen op veranderingen en je strategie aanpassen waar nodig.

Het belang van backlinks

Het verkrijgen van backlinks is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Door het verkrijgen van kwalitatieve backlinks vanaf relevante websites, kun je de positie van je website in zoekmachines verbeteren. Backlinks kunnen gezien worden als een soort aanbeveling van andere websites, waardoor zoekmachines jouw website als waardevoller zien.

Conclusie

Het vergelijken van de backlinks van jouw website met die van je concurrentie kan je helpen om te achterhalen waar jouw kansen liggen. Met behulp van SEO SpyGlass kun je gemakkelijk de backlinks van verschillende websites analyseren en vergelijken. Daarnaast kun je ook de kwaliteit van de backlinks in kaart brengen en deze monitoren. Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks is belangrijk voor een goede ranking in zoekmachines.

FAQ

 1. Wat zijn backlinks?

  Backlinks zijn links vanaf andere websites die naar jouw website verwijzen.

 2. Waarom zijn backlinks belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie?

  Backlinks worden gezien als een soort aanbeveling van andere websites, waardoor zoekmachines jouw website als waardevoller zien.

 3. Wat is SEO SpyGlass?

  SEO SpyGlass is een tool waarmee je de backlinks van jouw website en die van je concurrenten kunt analyseren.

 4. Wat kun je met SEO SpyGlass?

  Met SEO SpyGlass kun je onder andere de backlinks van verschillende websites analyseren en vergelijken. Ook kun je de kwaliteit van de backlinks in kaart brengen en deze monitoren.

 5. Hoe kun je met behulp van SEO SpyGlass achterhalen waar jouw kansen liggen?

  Door de backlinks van jouw website te vergelijken met die van je concurrenten kun je zien waar jouw website nog kansen heeft om meer backlinks te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld zien welke websites naar de websites van je concurrenten linken, maar nog niet naar jouw website.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd