Skip to main content

27. Controleer jouw backlinks

Backlinks controleren

Als het gaat om SEO, zijn backlinks de belangrijkste factoren om hogere zoekresultaten te krijgen. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Ze worden beschouwd als stemmen van vertrouwen en autoriteit voor jouw website. Maar, het hebben van slechte of verbroken backlinks kan schadelijk zijn voor jouw website's ranking en prestaties. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig de gezondheid van jouw backlinks te controleren en te verbeteren.

In dit artikel gaan we bespreken hoe je jouw belangrijkste backlinks kunt controleren met behulp van Link Assistant. We zullen ook praten over hoe je jouw backlinks gezond kunt houden. Laten we beginnen!

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen wat backlinks zijn en waarom ze belangrijk zijn. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Ze fungeren als stemmen van vertrouwen en autoriteit voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe meer vertrouwen en autoriteit jouw website krijgt in de ogen van zoekmachines. Dit resulteert in hogere zoekresultaten en meer organisch verkeer.

Waarom is het belangrijk om jouw backlinks te controleren?

Zoals eerder vermeld, zijn backlinks een belangrijk onderdeel van SEO. Maar het hebben van slechte of verbroken backlinks kan schadelijk zijn voor jouw website's ranking en prestaties. Slechte backlinks kunnen jouw website blootstellen aan spam en malware. Het hebben van verbroken backlinks kan leiden tot een slechte gebruikerservaring voor jouw bezoekers. Daarom is het belangrijk om regelmatig jouw backlinks te controleren en te verbeteren.

Hoe controleer je jouw backlinks met Link Assistant?

Link Assistant is een krachtige SEO-tool die je helpt bij het beheren en controleren van jouw backlinks. Volg deze stappen om jouw backlinks te controleren met Link Assistant:

Stap 1: Download en installeer Link Assistant

Download en installeer Link Assistant op jouw computer. De tool is beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Stap 2: Voeg jouw website toe aan Link Assistant

Open Link Assistant en voeg jouw website toe door op "Toevoegen" te klikken en de URL van jouw website in te voeren.

Stap 3: Analyseer jouw backlinks

Klik op "Backlinks" in het linker menu om de lijst van backlinks van jouw website te zien. Link Assistant haalt deze informatie op uit verschillende bronnen, zoals Google Analytics en Google Search Console.

Stap 4: Filter en analyseer jouw backlinks

Gebruik de verschillende filters om jouw backlinks te sorteren op basis van hun status, anchor tekst, bestemmingspagina, etc. Analyseer de backlinks en identificeer de slechte of verbroken backlinks.

Stap 5: Neem actie op de slechte of verbroken backlinks

Als je slechte of verbroken backlinks hebt geïdentificeerd, neem dan actie om ze te verwijderen of te vervangen door kwalitatieve backlinks. Je kunt de eigenaar van de website waar de slechte backlink vandaan komt, vragen om de link te verwijderen of te vervangen door een kwalitatieve link. Als dit niet mogelijk is, kun je gebruikmaken van de "Disavow Tool" van Google om de slechte backlinks te negeren.

Hoe houd je jouw backlinks gezond?

Nu je weet hoe je jouw backlinks kunt controleren, is het belangrijk om te weten hoe je jouw backlinks gezond kunt houden. Hier zijn een paar tips om jouw backlinks gezond te houden:

Tip 1: Kwaliteit boven kwantiteit

Het hebben van een paar kwalitatieve backlinks is beter dan het hebben van veel slechte backlinks. Zorg ervoor dat de backlinks van kwalitatieve websites komen met een goede reputatie en relevant zijn voor jouw website.

Tip 2: Gebruik de juiste anchor tekst

De anchor tekst is de tekst waarmee de backlink is gekoppeld aan jouw website. Zorg ervoor dat de anchor tekst relevant is voor jouw website en de pagina waarnaar de backlink wijst.

Tip 3: Diversifieer jouw backlinks

Zorg ervoor dat jouw backlinks afkomstig zijn van verschillende bronnen en variëren in type, zoals blogposts, gastblogs, directoryvermeldingen, etc.

Tip 4: Controleer regelmatig jouw backlinks

Controleer jouw backlinks regelmatig om er zeker van te zijn dat ze nog steeds bestaan, de juiste anchor tekst gebruiken en verwijzen naar de juiste pagina's. Identificeer en verwijder of vervang slechte backlinks om jouw backlink-profiel gezond te houden.

Conclusie

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO, maar het hebben van slechte of verbroken backlinks kan schadelijk zijn voor jouw website's ranking en prestaties. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van jouw backlinks te controleren en te verbeteren. Link Assistant is een krachtige SEO-tool die je helpt bij het beheren en controleren van jouw backlinks. Gebruik deze tool om jouw backlinks te analyseren en slechte of verbroken backlinks te identificeren en te vervangen door kwalitatieve backlinks. Houd jouw backlinks gezond door kwaliteit boven kwantiteit te kiezen, de juiste anchor tekst te gebruiken, jouw backlinks te diversifiëren en regelmatig jouw backlinks te controleren.

Veelgestelde vragen (FAQs)

 1. Wat zijn backlinks?

  Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Ze fungeren als stemmen van vertrouwen en autoriteit voor jouw website.

 2. Hoe controleer ik mijn backlinks?

  Je kunt jouw backlinks controleren met behulp van SEO-tools zoals Link Assistant. Deze tool helpt je bij het analyseren van jouw backlinks en het identificeren van slechte of verbroken backlinks.

 3. Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

  Backlinks worden beschouwd als stemmen van vertrouwen en autoriteit voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe meer vertrouwen en autoriteit jouw website krijgt in de ogen van zoekmachines. Dit resulteert in hogere zoekresultaten en meer organisch verkeer.

 4. Hoe houd ik mijn backlinks gezond?

  Je kunt jouw backlinks gezond houden door kwaliteit boven kwantiteit te kiezen, de juiste anchor tekst te gebruiken, jouw backlinks te diversifiëren en regelmatig jouw backlinks te controleren.

 5. Wat zijn slechte backlinks?

  Slechte backlinks zijn backlinks van kwalitatief slechte websites met een slechte reputatie. Ze kunnen schadelijk zijn voor jouw website's ranking en prestaties.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd