Skip to main content

13. Check jouw W3C HTML/CSS code

Gebruik correcte code (W3C HTML/CSS)

Welkom bij deze gids over het gebruik van de juiste code voor SEO en hoe je hierbij WebSite Auditor kunt gebruiken. In deze gids zal ik je stap voor stap uitleggen waarom het belangrijk is om correcte code te gebruiken voor SEO en hoe WebSite Auditor je kan helpen bij het vinden en oplossen van problemen met de code op je website.

 

Waarom correcte code belangrijk is voor SEO

Als het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines, is het belangrijk om te begrijpen dat de code van je website een grote rol speelt. Zoekmachines zoals Google hebben algoritmes die de code van je website scannen en analyseren om te bepalen waar je website over gaat en hoe relevant het is voor bepaalde zoekopdrachten.

Als je code niet correct is volgens de standaarden van het World Wide Web Consortium (W3C) voor HTML en CSS, kan dit leiden tot problemen met de manier waarop zoekmachines je website interpreteren. Dit kan resulteren in lagere rankings in zoekresultaten, omdat zoekmachines niet begrijpen waar je website over gaat.

Door het gebruik van correcte code volgens de W3C-standaarden kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website begrijpen en dat je website hoger scoort in zoekresultaten.

WebSite Auditor gebruiken voor het vinden en oplossen van problemen met de code

WebSite Auditor is een SEO-tool die je kunt gebruiken om problemen met de code op je website op te sporen en op te lossen. Met deze tool kun je de code van je website scannen en problemen zoals ontbrekende of dubbele tags, trage laadtijden en fouten in de code identificeren.

Om WebSite Auditor te gebruiken, moet je de tool eerst downloaden en installeren op je computer. Zodra je de tool hebt geopend, kun je je website URL invoeren en op de knop "Scan" klikken om de code van je website te scannen.

Als de scan is voltooid, zal WebSite Auditor een lijst met problemen weergeven die het heeft gevonden. Je kunt de resultaten bekijken en de problemen oplossen om ervoor te zorgen dat je website correcte code volgens de W3C-standaarden gebruikt.

Stap voor stap correcte code gebruiken voor SEO

Om correcte code te gebruiken volgens de W3C-standaarden voor SEO, volg je deze eenvoudige stappen:

Stap 1: Controleer of je website correcte code gebruikt

Gebruik WebSite Auditor om de code van je website te scannen en problemen te identificeren. Los deze problemen op om ervoor te zorgen dat je website correcte code volgens de W3C-standaarden gebruikt.

Stap 2: Gebruik de juiste HTML-tags

Gebruik de juiste HTML-tags om de inhoud van je website te structureren en zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat. Gebruik bijvoorbeeld H1-tags voor de hoofdtitel van je pagina en H2-tags voor subtitels.

Stap 3: Maak gebruik van alt-tags

Voeg alt-tags toe aan afbeeldingen op je website om zoekmachines te helpen begrijpen waar de afbeelding over gaat en de relevantie van je website te vergroten. Zorg ervoor dat de alt-tags beschrijvend zijn en relevante zoekwoorden bevatten.

Stap 4: Gebruik interne links

Maak gebruik van interne links op je website om zoekmachines te helpen begrijpen hoe pagina's op je website met elkaar verbonden zijn en de structuur van je website te begrijpen. Dit kan ook helpen om gebruikers te leiden naar relevante inhoud op je website.

Stap 5: Optimaliseer de laadtijd van je website

Zorg ervoor dat je website snel laadt door afbeeldingen te optimaliseren en onnodige code te verwijderen. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de ranking van je website in zoekresultaten te verbeteren.

Stap 6: Gebruik responsive design

Maak gebruik van responsive design om ervoor te zorgen dat je website goed wordt weergegeven op alle apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de ranking van je website in zoekresultaten te verbeteren.

Conclusie

Het gebruik van correcte code volgens de W3C-standaarden is belangrijk voor SEO en kan helpen om de ranking van je website in zoekresultaten te verbeteren. WebSite Auditor is een handige tool om problemen met de code op je website op te sporen en op te lossen. Door het volgen van de stappen die we hierboven hebben besproken, kun je ervoor zorgen dat je website correcte code gebruikt en beter scoort in zoekresultaten.

FAQ's

 1. Wat zijn de W3C-standaarden voor HTML en CSS?

  De W3C-standaarden voor HTML en CSS zijn richtlijnen voor het schrijven van code die voldoen aan de standaarden van het World Wide Web Consortium.

 2. Hoe kan WebSite Auditor me helpen bij het vinden en oplossen van problemen met de code op mijn website?

  WebSite Auditor kan de code van je website scannen en problemen zoals ontbrekende of dubbele tags, trage laadtijden en fouten in de code identificeren. Je kunt de resultaten bekijken en de problemen oplossen om ervoor te zorgen dat je website correcte code volgens de W3C-standaarden gebruikt.

 3. Waarom is het belangrijk om alt-tags toe te voegen aan afbeeldingen op mijn website?

  Het toevoegen van alt-tags aan afbeeldingen op je website helpt zoekmachines te begrijpen waar de afbeelding over gaat en kan de relevantie van je website vergroten.

 4. Hoe kan interne links gebruiken mijn website helpen bij SEO?

  Interne links kunnen zoekmachines helpen begrijpen hoe pagina's op je website met elkaar verbonden zijn en de structuur van je website begrijpen. Dit kan ook helpen om gebruikers te leiden naar relevante inhoud op je website.

 5. Waarom is responsive design belangrijk voor SEO?

  Responsive design zorgt ervoor dat je website goed wordt weergegeven op alle apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de ranking van je website in zoekresultaten te verbeteren.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd