Skip to main content

16. Herschrijf dubbele / missende / te lange titels

Dubbele en missende titels

Als je een website hebt, dan weet je dat het belangrijk is om je pagina's te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten. Eén van de belangrijkste elementen waar je op moet letten bij het optimaliseren van je website zijn de titels van je pagina's. Als deze niet goed geoptimaliseerd zijn, dan kan dat ervoor zorgen dat je minder goed gevonden wordt in de zoekresultaten, en dat is natuurlijk zonde. In dit artikel gaan we kijken hoe je dubbele, missende en te lange titels kunt herschrijven met behulp van WebSite Auditor.

Waarom zijn titels zo belangrijk?

Voordat we dieper ingaan op het herschrijven van titels, is het belangrijk om te begrijpen waarom titels zo belangrijk zijn. De titel van een pagina is namelijk het eerste wat een bezoeker ziet als hij of zij op jouw website terechtkomt. Het is dus belangrijk dat de titel goed aansluit bij de inhoud van de pagina, en dat het ook een goede beschrijving geeft van wat er op de pagina te vinden is. Maar niet alleen voor bezoekers is de titel belangrijk, ook voor zoekmachines is dit het geval. Zoekmachines gebruiken de titel namelijk als een belangrijk criterium om te bepalen waar de pagina over gaat, en welke zoekwoorden er gebruikt worden.

Dubbele titels herschrijven

Een probleem dat vaak voorkomt bij websites is dat er dubbele titels zijn. Dit betekent dat er meerdere pagina's zijn met dezelfde titel, wat verwarrend kan zijn voor zowel bezoekers als zoekmachines. Gelukkig is het vrij eenvoudig om dit probleem op te lossen met WebSite Auditor.

 • Stap 1: Open WebSite Auditor en ga naar het 'Site Structure' rapport.
 • Stap 2: Klik op 'Title tags' in de linkerkolom en selecteer 'Duplicates'.
 • Stap 3: Selecteer de dubbele titels die je wilt herschrijven en klik op 'Edit Selected'.
 • Stap 4: Herschrijf de titels zodat ze uniek zijn en klik op 'Save'.

Missende titels herschrijven

Een ander probleem dat vaak voorkomt bij websites is dat er pagina's zijn zonder titel. Dit is niet alleen verwarrend voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Gelukkig is het ook vrij eenvoudig om dit probleem op te lossen met WebSite Auditor.

 • Stap 1: Open WebSite Auditor en ga naar het 'Site Structure' rapport.
 • Stap 2: Klik op 'Title tags' in de linkerkolom en selecteer 'Missing'.
 • Stap 3: Klik op de URL van de pagina zonder titel en klik vervolgens op 'Edit'.
 • Stap 4: Voeg een unieke titel toe en klik op 'Save'.

Te lange titels herschrijven

Een derde probleem dat vaak voorkomt bij websites is dat de titels te lang zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de titel niet goed wordt weergegeven in de zoekresultaten en dat het minder aantrekkelijk is voor bezoekers om erop te klikken. Gelukkig is het ook hier vrij eenvoudig om dit probleem op te lossen met WebSite Auditor.

 • Stap 1: Open WebSite Auditor en ga naar het 'Site Structure' rapport.
 • Stap 2: Klik op 'Title tags' in de linkerkolom en selecteer 'Too long'.
 • Stap 3: Klik op de URL van de pagina met de te lange titel en klik vervolgens op 'Edit'.
 • Stap 4: Herschrijf de titel zodat deze korter is en klik op 'Save'.

Het belang van begrijpelijke titels

Nu we weten hoe we dubbele, missende en te lange titels kunnen herschrijven met behulp van WebSite Auditor, is het belangrijk om ook te kijken naar het belang van begrijpelijke titels. Als je namelijk wilt dat bezoekers op jouw pagina klikken, dan moet de titel niet alleen geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, maar ook begrijpelijk zijn voor de bezoeker. Zorg er daarom voor dat de titel kort en krachtig is, en dat het goed beschrijft wat er op de pagina te vinden is.

Tips voor het herschrijven van titels

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het herschrijven van titels, dan zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken:

 • Maak de titel kort en krachtig.
 • Gebruik relevante zoekwoorden in de titel.
 • Zorg ervoor dat de titel goed aansluit bij de inhoud van de pagina.
 • Gebruik een actieve schrijfstijl in de titel.
 • Vermijd dubbele titels en zorg ervoor dat elke titel uniek is.

Conclusie

Titels zijn een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website voor zoekmachines en bezoekers. Met behulp van WebSite Auditor kun je eenvoudig dubbele, missende en te lange titels herschrijven, zodat je website beter gevonden wordt en de bezoeker beter begrijpt waar de pagina over gaat. Zorg er daarbij voor dat de titels kort en krachtig zijn, relevante zoekwoorden bevatten en goed aansluiten bij de inhoud van de pagina.

FAQs

 1. Wat is een goede lengte voor een titel?

  Een goede lengte voor een titel is ongeveer 60-70 karakters, zodat deze goed wordt weergegeven in de zoekresultaten.

 2. Hoe vaak moet ik mijn zoekwoord gebruiken in de titel?

  Het is belangrijk om je zoekwoord minstens één keer te gebruiken in de titel, maar gebruik het niet te vaak, anders kan dit als spam worden gezien.

 3. Kan ik ook andere SEO-problemen oplossen met WebSite Auditor?

  Ja, WebSite Auditor is een krachtig SEO-programma waarmee je veel verschillende SEO-problemen kunt oplossen, zoals gebroken links, ontbrekende alt-tags en meer.

 4. Is WebSite Auditor makkelijk te gebruiken?

  Ja, WebSite Auditor is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Het programma bevat handige tutorials en wizards om je te helpen bij het optimaliseren van je website.

 5. Moet ik mijn titels regelmatig herschrijven?

  Het is altijd een goed idee om je titels af en toe te herschrijven, zodat ze up-to-date blijven en beter aansluiten bij de inhoud van de pagina. Maar overdrijf niet, want het is ook belangrijk dat je titels consistent blijven en herkenbaar zijn voor je bezoekers.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd