Skip to main content

11. Check en repareer gebroken links

Check en repareer gebroken links

Ooit op een link geklikt, maar in plaats van de gewenste pagina, kreeg je een foutmelding te zien?

Dat noem je nou een gebroken link!

Dus,

Hoogste tijd om jouw website een grondig te checken op links, want het is niet alleen slecht voor de gebruikers, maar ook voor Google!

Wat zijn gebroken links?

Gebroken links zijn links die niet meer werken en leiden tot een foutpagina.

Dit kan gebeuren als een pagina is verwijderd, verplaatst of hernoemd.

Waarom zijn gebroken links een probleem?

Gebroken links zijn niet alleen frustrerend voor bezoekers, maar ze kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor je website.

Ze kunnen de vindbaarheid in zoekmachines beïnvloeden en een negatieve indruk achterlaten op je bezoekers.

FIX jouw gebroken links!

Er zijn twee belangrijke redenen om gebroken links te repareren: SEO-voordelen en een betere gebruikerservaring.

SEO-voordelen

Zoekmachines zoals Google indexeren webpagina's door het volgen van links. Gebroken links kunnen ervoor zorgen dat zoekmachines je pagina's niet goed indexeren, wat kan leiden tot lagere posities in zoekresultaten.

Gebruikerservaring

Gebroken links leiden tot een slechte gebruikerservaring. Bezoekers raken gefrustreerd als ze niet bij de informatie kunnen komen die ze zoeken, en ze zullen je website sneller verlaten.

Check en repareer gebroken links met WebSite Auditor

Laten we nu eens kijken hoe je WebSite Auditor kunt gebruiken om gebroken links op je website te controleren en te repareren.

Stap 1: Installeer en start WebSite Auditor

Download WebSite Auditor en installeer het op je computer. Start het programma zodra het geïnstalleerd is.

Stap 2: Voer je website-URL in

Voer de URL van je website in de daarvoor bestemde ruimte in. Klik op 'Volgende' om door te gaan.

Stap 3: Analyseer je website

WebSite Auditor begint nu met het analyseren van je website. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van je site. Zodra de analyse is voltooid, zie je een overzicht van de gevonden problemen.

Gebroken links identificeren

Zoek in het overzicht naar de sectie 'Gebroken links'. Hier zie je een lijst van alle gevonden gebroken links op je website.

De oorzaak van de gebroken links vinden

Klik op een gebroken link om meer informatie te krijgen over de oorzaak van het probleem. Dit helpt je om te begrijpen waarom de link niet meer werkt en hoe je het kunt oplossen.

Stap 4: Repareer de gebroken links

Ga naar de pagina's waar de gebroken links zich bevinden en repareer ze. Dit kan betekenen dat je de link moet bijwerken naar de juiste URL, of dat je een nieuwe pagina moet maken als de oude niet meer bestaat.

Stap 5: Controleer opnieuw op gebroken links

Zodra je alle gebroken links hebt gerepareerd, is het belangrijk om opnieuw te controleren op gebroken links met WebSite Auditor. Dit zorgt ervoor dat je geen gebroken links over het hoofd hebt gezien en dat alles naar behoren functioneert.

Tips voor het onderhouden van je website

Om je website in topconditie te houden, is het belangrijk om regelmatig te controleren op gebroken links en andere problemen. Maak er een gewoonte van om WebSite Auditor regelmatig te gebruiken, zodat je website altijd optimaal presteert.

Conclusie

Het controleren en repareren van gebroken links is een essentieel onderdeel van het onderhouden van een website. Met WebSite Auditor kun je eenvoudig en effectief gebroken links opsporen en repareren, wat leidt tot betere SEO en een aangenamere gebruikerservaring. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om je website in topvorm te houden.

Veelgestelde vragen

 1. Hoe vaak moet ik mijn website controleren op gebroken links?

  Het is verstandig om je website minstens één keer per maand te controleren op gebroken links en andere problemen.

 2. Kan WebSite Auditor helpen bij het oplossen van andere websiteproblemen?

  Ja, WebSite Auditor kan helpen bij het identificeren en oplossen van verschillende websiteproblemen, zoals ontbrekende meta-tags, trage laadtijden en meer.

 3. Is WebSite Auditor gratis te gebruiken?

  WebSite Auditor heeft zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie biedt basisfunctionaliteiten, terwijl de betaalde versie meer geavanceerde functies en onbeperkte analyses biedt.

 4. Werkt WebSite Auditor met alle soorten websites?

  Ja, WebSite Auditor is compatibel met vrijwel alle soorten websites, ongeacht het platform of de programmeertaal die wordt gebruikt.

 5. Kan ik WebSite Auditor gebruiken om gebroken links op andere websites te controleren?

  Hoewel WebSite Auditor voornamelijk bedoeld is voor het analyseren van je eigen website, kun je het ook gebruiken om gebroken links op andere websites te controleren. Houd er echter rekening mee dat je mogelijk niet in staat bent om de links op die websites te repareren.


Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd