Skip to main content

29. Koppel jouw SEO tools met Google Analytics

Als eigenaar van een website wil je graag weten hoe jouw website presteert en welke content populair is bij je bezoekers. Hiervoor kun je gebruik maken van diverse tools, waaronder SEO PowerSuite en Google Analytics. Door deze tools aan elkaar te koppelen, kun je nog meer waardevolle inzichten krijgen en de prestaties van je website nog verder optimaliseren. In dit artikel leggen we uit hoe je SEO PowerSuite tools kunt koppelen met Google Analytics.

Wat is SEO PowerSuite?

SEO PowerSuite is een set van vier krachtige tools die je kunnen helpen om de prestaties van je website te verbeteren en hoger te ranken in zoekmachines. De vier tools zijn Rank Tracker, SEO SpyGlass, LinkAssistant en Website Auditor. Met Rank Tracker kun je de zoekwoordposities van je website monitoren en analyseren. SEO SpyGlass geeft je inzicht in de backlinks van je website en die van je concurrenten. LinkAssistant helpt je bij het opbouwen van waardevolle backlinks voor je website. En Website Auditor biedt een gedetailleerde analyse van je website op het gebied van techniek, content en optimalisatie.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis webanalysetool van Google waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Je kunt hiermee onder andere zien hoeveel bezoekers je website heeft, welke pagina's het meest bezocht worden en hoe lang bezoekers op je website blijven. Ook kun je hiermee doelen instellen, zodat je kunt meten hoe goed je website presteert op het gebied van conversies.

Waarom zou je SEO PowerSuite tools koppelen met Google Analytics?

Door SEO PowerSuite tools te koppelen met Google Analytics, kun je nog meer waardevolle inzichten krijgen over het gedrag van je websitebezoekers en de prestaties van je website. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet:

 • Je kunt de zoekwoordposities uit Rank Tracker koppelen aan Google Analytics, zodat je kunt zien welke zoekwoorden het meest bijdragen aan het aantal bezoekers op je website.
 • Met de backlink-informatie uit SEO SpyGlass kun je zien welke backlinks de meeste bezoekers naar je website sturen en hoe deze bezoekers zich gedragen op je website.
 • Met LinkAssistant kun je direct zien welke backlinks tot conversies leiden en deze informatie integreren in Google Analytics.
 • Website Auditor biedt gedetailleerde technische analyses van je website, die je kunt gebruiken om je website nog beter te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers. Deze analyses kun je ook integreren in Google Analytics.

Hoe koppel je SEO PowerSuite tools aan Google Analytics?

Om SEO PowerSuite tools te koppelen aan Google Analytics, moet je een aantal stappen volgen:

 1. Maak een Google Analytics-account aan en voeg je website toe.
 2. Maak een nieuw project aan in SEO PowerSuite.
 3. Klik op de 'Instellingen'-knop in het linker menu van Rank Tracker, SEO SpyGlass, LinkAssistant of Website Auditor.
 4. Ga naar het tabblad 'Analytics-integratie'.
 5. Klik op de knop 'Verbinden met Google Analytics' en volg de stappen op
 6. Kies het Google Analytics-account dat je wilt koppelen aan je SEO PowerSuite-project en geef toestemming.
 7. Kies het Google Analytics-property dat bij je website hoort.
 8. Kies de Google Analytics-weergave die je wilt gebruiken voor je SEO PowerSuite-rapportages.
 9. Klik op de knop 'Verbinden' om de koppeling tussen SEO PowerSuite en Google Analytics te voltooien.

Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je direct aan de slag met het analyseren van de data in SEO PowerSuite en Google Analytics. Je kunt bijvoorbeeld de data uit Rank Tracker gebruiken om te zien welke zoekwoorden het meeste verkeer naar je website genereren. Vervolgens kun je deze zoekwoorden gebruiken om je website nog beter te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers.

Tips voor het gebruik van SEO PowerSuite en Google Analytics

Nu je weet hoe je SEO PowerSuite tools kunt koppelen met Google Analytics, geven we je graag nog een aantal tips voor het gebruik van deze tools:

 • Maak gebruik van aangepaste rapportages in Google Analytics om nog betere inzichten te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers.
 • Gebruik de data uit SEO PowerSuite en Google Analytics om je website regelmatig te optimaliseren en te verbeteren.
 • Monitor regelmatig de zoekwoordposities en backlinks van je website, zodat je snel kunt inspelen op veranderingen in de markt en bij je concurrenten.
 • Stel doelen in in Google Analytics en meet regelmatig de conversies op je website.
 • Houd de prestaties van je website goed in de gaten en pas je strategie aan waar nodig.

Conclusie

Door SEO PowerSuite tools te koppelen aan Google Analytics, kun je nog meer waardevolle inzichten krijgen in het gedrag van je websitebezoekers en de prestaties van je website. Door regelmatig te monitoren en te optimaliseren, kun je je website nog beter laten presteren in zoekmachines en bij je doelgroep. Volg de stappen in dit artikel om SEO PowerSuite tools te koppelen aan Google Analytics en maak optimaal gebruik van deze krachtige tools.

FAQ

 1. Is het koppelen van SEO PowerSuite tools aan Google Analytics ingewikkeld?

  Nee, het koppelen van SEO PowerSuite tools aan Google Analytics is vrij eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid.

 2. Kan ik de data uit SEO PowerSuite ook gebruiken in andere analytics-tools?

  Ja, de data uit SEO PowerSuite kan worden geëxporteerd naar andere analytics-tools en kan worden gebruikt in combinatie met andere data.

 3. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van SEO PowerSuite en Google Analytics?

  SEO PowerSuite biedt zowel een gratis als een betaalde versie aan. Google Analytics is gratis te gebruiken, maar biedt ook betaalde opties aan voor meer geavanceerde analyses.

 4. Hoe vaak moet ik mijn website monitoren en optimaliseren?

  Het is aan te raden om je website regelmatig te monitoren en te optimaliseren, bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal.

 5. Kan ik SEO PowerSuite ook gebruiken voor andere SEO-activiteiten?

  Ja, SEO PowerSuite biedt diverse tools aan voor verschillende SEO-activiteiten, waaronder het monitoren van zoekwoordposities, backlinks en technische analyses van je website. Het is een krachtige toolset voor iedereen die serieus bezig is met SEO.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd