03. Laat Google jouw website eenvoudig indexeren

Google website indexeren

Om gevonden te worden in de zoekmachines, moet je eerst gevonden worden door de zoekmachines!

Zorg dus dat alle belangrijke pagina's goed geïndexeerd kunnen worden door Google en let op de volgende dingen:

  • 301 / 302 redirects
  • Meerdere redirects
  • Meta refresh
  • Canonical pagina's

302 redirects zijn tijdelijk en sturen dus geen linkwaarde door. Als je ze gebruikt in plaats van 301 redirects, kunnen zoekmachines de oude pagina blijven indexeren en de nieuwe pagina negeren ivm dubbele content of ze kunnen de link populariteit verdelen tussen de 2 versies wat leidt tot lagere posities.

Meta refresh kan in strijd zijn met Google's Kwaliteit Richtlijnen en is daarom vanuit het oogpunt van SEO niet aanbevolen. Zoals iemand van Googles vertegenwoordigers aangeeft: "In het algemeen adviseren wij om meta-refresh redirects niet te gebruiken, omdat dit verwarring kan veroorzaken bij bezoekers en zoekmachine robots. Momenteel veroorzaakt het geen problemen mbt crawlen, indexeren of positionering, maar het is wel aan te bevelen om dit aan te passen naar een permanente 301 redirect."

Meestal worden dubbele URLs verholpen met 301 redirects. Soms, wanneer er bijvoorbeeld producten in 2 verschillende categorieën staan met 2 verschillende URLs en beide live moeten zijn, kun je beter een prioriteit aangeven dmv rel="canonical" tags. Dit moet correct ingesteld worden in detag van de pagina en verwijzen naar de pagina versie die goed moet scoren in de zoekmachines.

© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100