Skip to main content

03. Laat Google jouw website eenvoudig indexeren

Redirects

Zorg dat jouw website opvalt in Google!

Hoe zorg je ervoor dat Google jouw website eenvoudig kan indexeren? Dat is een vraag waar veel MKB'ers mee worstelen.

Want als jouw website niet geïndexeerd wordt, dan is de kans klein dat potentiële klanten jouw website vinden via Google.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw website goed geïndexeerd wordt.

Als MKB'er wil je natuurlijk gevonden worden via Google. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website goed geïndexeerd wordt? In deze blogpost geven we je praktische tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw website opvalt in Google en dat potentiële klanten jouw website kunnen vinden.

Vermijd 302 redirects

302 redirects zijn tijdelijke redirects die geen linkwaarde doorsturen naar de nieuwe pagina. Dit kan leiden tot lagere posities in de zoekmachines. Gebruik daarom altijd 301 redirects, die wel linkwaarde doorsturen naar de nieuwe pagina.

Gebruik rel="canonical" tags

Soms kan het voorkomen dat er meerdere URLs zijn voor dezelfde pagina. Bijvoorbeeld als een product in meerdere categorieën staat. Om te voorkomen dat deze pagina's als dubbele content worden gezien, kun je rel="canonical" tags gebruiken. Deze tags geven aan welke pagina de originele versie is en dus moet worden geïndexeerd door Google.

Vermijd meta refresh redirects

Meta refresh redirects worden afgeraden door Google omdat ze verwarrend kunnen zijn voor bezoekers en zoekmachine robots. Gebruik daarom altijd permanente 301 redirects.

Het verbeteren van de indexeerbaarheid van jouw website is belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten via Google.

Een goed geïndexeerde website kan leiden tot meer verkeer, hogere posities in de zoekresultaten en meer conversies. 

Maar als jouw concurrenten beter geïndexeerde websites hebben, dan is de kans groot dat zij hoger eindigen in de zoekresultaten.

Het is dus belangrijk om je te blijven ontwikkelen op het gebied van SEO en de indexeerbaarheid van jouw website continu te blijven verbeteren.

Gelukkig zijn lang niet alle MKB'ers bezig om hun website goed te laten indexeren. Door hierin te investeren kun je dus een voorsprong krijgen op jouw concurrenten.

Daarnaast is het ook belangrijk om in te spelen op veranderingen in de zoekalgoritmes van Google. Door bijvoorbeeld rekening te houden met mobielvriendelijkheid en laadsnelheid van jouw website, kun je de indexeerbaarheid verbeteren en hoger eindigen in de zoekresultaten.

Conclusie

Het verbeteren van de indexeerbaarheid van jouw website is essentieel voor het aantrekken van nieuwe klanten via Google. Door te zorgen voor goede redirects, rel="canonical" tags en het vermijden van meta refresh redirects kun je ervoor zorgen dat jouw website goed geïndexeerd wordt door Google.

Daarnaast is het belangrijk om te blijven ontwikkelen op het gebied van SEO en in te spelen op veranderingen in de zoekalgoritmes van Google. Op deze manier kun je de indexeerbaarheid verbeteren en hoger eindigen in de zoekresultaten.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd