14. Verbeter de pagina snelheid

webpagina snelheid

Pagina snelheid is een belangrijke factor. Voor de zoekmachines en voor de bezoekers!

Naast een directe invloed op pagina snelheid en gebruikerservaring, is pagina grootte een belangrijke positie factor. Zorg ervoor dat de pagina snel laad en niet teveel componenten bevat die de laadtijd kunnen verlengen.

Server respons tijd is een belangrijke factor bij gebruikers ervaring, omdat het onderdeel is van de totale laad tijd van de pagina.

Te veel redirects kunnen de pagina laadtijd aanzienlijk verlengen, en heeft dus een negatieve invloed op de gebruikerservaring.Het gebruik van ongecomprimeerde afbeeldingen of afbeeldingen met een onnodig hoge resolutie, heeft een negatieve impact op de pagina snelheid. Het is aanbevolen om PNG en JPEG formaten voor foto's en GIF voor kleinere afbeeldingen te gebruiken. Gebruik van CSS sprites kan ook helpen om de pagina snelheid te verbeteren en het aantal afbeeldingen die geladen moeten worden te verminderen.

GZIP compressie van tekst bronnen (HTML, JavaScript, CSS) kan de pagina grootte behoorlijk verminderen en de pagina snelheid verbeteren. GZIp compressie moet ingesteld worden op de website server en toegepast worden op alle website bronnen.

Browser caching is een belangrijke factor voor pagina snelheid. Cachen zorgt ervoor dat de pagina sneller laad wanneer de bezoeker terug komt, en wanneer de bezoeker andere pagina's met dezelfde onderdelen bezoekt.

Bronnen minimaliseren betekent dat je onnodige spaties, lege regels en line breaks verwijdert in de pagina HTML, JavaScript en CSS. Het optimaliseren van deze bronnen resulteert in een snellere pagina.

De JavaScript code en CSS bronnen die worden gebruikt voor het "above-the-fold" gedeelte moeten "inline" worden opgenomen op de pagina, terwijl scripts en stylen die niet kritisch zijn voor de eerste weergave worden uitgevoerd na de eerste weergave.
© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100