Skip to main content

20. Gebruik niet teveel uitgaande links ◄ 100

Pagina's met veel uitgaande links

Heeft jouw website of blog veel uitgaande links?

En weet je dat je hiermee de SEO van jouw pagina kunt beïnvloeden.

Het is namelijk niet verstandig om teveel uitgaande links op jouw pagina te hebben, aangezien dit invloed kan hebben op jouw pagina-rangschikking in zoekmachines.

Lees snel waarom dit zo is en hoe je kunt controleren of je hieraan voldoet met behulp van WebSite Auditor.

Waarom zijn teveel uitgaande links niet goed voor SEO?

Uitgaande links zijn links die vanaf jouw pagina naar andere websites leiden. Hoewel deze links voor gebruikers nuttig kunnen zijn, hebben ze ook een negatief effect op jouw SEO. Als je teveel uitgaande links op jouw pagina hebt, kan dit ertoe leiden dat jouw pagina minder relevant wordt beschouwd voor zoekmachines. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten.

Wat is het optimale aantal uitgaande links?

Het optimale aantal uitgaande links op een pagina is minder dan 100. Dit aantal is niet absoluut en kan variëren afhankelijk van de inhoud van de pagina. Maar als algemene regel geldt dat je het aantal uitgaande links zoveel mogelijk moet beperken om de SEO van jouw pagina te verbeteren.

Hoe controleer je het aantal uitgaande links met WebSite Auditor?

Met WebSite Auditor kun je eenvoudig het aantal uitgaande links op jouw pagina controleren. Het enige wat je hoeft te doen is de software te downloaden en de pagina te analyseren waarop je de uitgaande links wilt controleren. WebSite Auditor zal dan het totale aantal uitgaande links tellen en je laten weten of je binnen het optimale aantal blijft of niet.

Wat als je teveel uitgaande links hebt?

Als je teveel uitgaande links hebt, is het verstandig om deze te verminderen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door minder links op de pagina te plaatsen of door de links naar minder belangrijke pagina's te verwijderen. Door het aantal uitgaande links te verminderen, verbeter je de SEO van jouw pagina en vergroot je de kans op een hogere ranking in zoekresultaten.

Conclusie

Het is belangrijk om het aantal uitgaande links op jouw pagina te beperken om de SEO te verbeteren. Met WebSite Auditor kun je eenvoudig het aantal uitgaande links controleren en indien nodig verminderen. Houd er rekening mee dat het optimale aantal uitgaande links minder dan 100 is, maar dit kan variëren afhankelijk van de inhoud van de pagina.

Veelgestelde vragen

  1. Hebben uitgaande links helemaal geen waarde voor SEO?
  2. Uitgaande links hebben wel waarde voor SEO, maar teveel uitgaande links kunnen een negatief effect hebben op jouw pagina-rangschikking.
  3. Kunnen interne links ook van invloed zijn op de SEO?
  4. Ja, interne links zijn belangrijk voor SEO omdat ze helpen om de structuur van jouw website te begrijpen en de relevantie van pagina's binnen de website te bepalen.
  5. Wat als mijn pagina meer dan 100 uitgaande links heeft?
  6. Als je pagina meer dan 100 uitgaande links heeft, is het verstandig om deze te verminderen. Het is mogelijk dat dit een negatief effect heeft op jouw pagina-rangschikking in zoekresultaten.
  7. Moeten alle uitgaande links op mijn pagina nofollow zijn?
  8. Nee, niet alle uitgaande links op jouw pagina hoeven nofollow te zijn. Het is echter wel verstandig om links naar minder betrouwbare websites of websites van lage kwaliteit nofollow te maken om jouw eigen website te beschermen tegen eventuele negatieve invloeden.
  9. Kan ik WebSite Auditor gratis gebruiken?
  10. WebSite Auditor biedt een gratis versie aan waarmee je tot 500 URL's kunt analyseren. Als je meer dan 500 URL's wilt analyseren of gebruik wilt maken van geavanceerdere functies, is het mogelijk om een betaalde versie aan te schaffen.

Hopelijk heb je nu een beter begrip van waarom het belangrijk is om het aantal uitgaande links op jouw pagina te beperken en hoe je dit kunt controleren met WebSite Auditor. Door hier rekening mee te houden, kun je de SEO van jouw pagina verbeteren en de kans vergroten om hoger te ranken in zoekresultaten.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd