Skip to main content

23. Verwijder links met een hoog risico

Verwijder links met een hoog risico

Heb je ooit een Google-straf ontvangen voor het hebben van slechte backlinks?

Zo ja, dan weet je hoe frustrerend en tijdrovend het kan zijn om deze links te verwijderen.

Gelukkig is er een tool genaamd SEO SpyGlass die je kan helpen bij het vinden en verwijderen van links met een hoog risico.

Wat zijn backlinks?

Voor degenen die nieuw zijn in SEO, zijn backlinks externe links die naar jouw website leiden. Ze worden beschouwd als een belangrijke rankingfactor omdat ze een indicatie zijn van de relevantie en kwaliteit van jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je website waarschijnlijk zal ranken.

Waarom zijn backlinks met een hoog risico slecht?

Hoewel backlinks belangrijk zijn, zijn niet alle backlinks goed. Backlinks van lage kwaliteit of van websites met een slechte reputatie kunnen jouw website schaden. Google beschouwt deze backlinks als spammy en kan jouw website een penalty opleggen. Dit kan leiden tot een daling van jouw rankings of zelfs tot de verwijdering van jouw website uit de zoekresultaten.

De functies van SEO SpyGlass

SEO SpyGlass is een tool die is ontworpen om jouw backlinkprofiel te analyseren en je te helpen bij het verwijderen van backlinks met een hoog risico. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van SEO SpyGlass:

Backlinkanalyse

SEO SpyGlass geeft je een gedetailleerde analyse van jouw backlinkprofiel. Je kunt zien hoeveel backlinks je hebt, van welke websites ze afkomstig zijn en hoe relevant en kwalitatief ze zijn. Bovendien geeft SEO SpyGlass je een risicoscore voor elke backlink, zodat je snel kunt zien welke backlinks de grootste bedreiging vormen voor jouw website.

Linkverwijdering

Met SEO SpyGlass kun je snel en gemakkelijk links verwijderen met een hoog risico. Je kunt de contactgegevens van de website-eigenaar rechtstreeks vanuit de tool ophalen en een verzoek indienen om de link te verwijderen. Als dit niet lukt, kun je de tool gebruiken om een ​​ontkoppelingsverzoek in te dienen bij Google.

Backlinkprofieloptimalisatie

SEO SpyGlass helpt je ook bij het optimaliseren van jouw backlinkprofiel. Het geeft je suggesties voor nieuwe backlinks die relevant en kwalitatief zijn. Bovendien kun je jouw backlinkprofiel vergelijken met dat van jouw concurrenten, zodat je kunt zien waar je nog kunt verbeteren.

Hoe gebruik je SEO SpyGlass?

Nu we weten wat de functies zijn van SEO SpyGlass, laten we eens kijken hoe je het kunt gebruiken:

 1. Download en installeer SEO SpyGlass op jouw computer.
 2. Voer het webadres van jouw website in de tool in en start
 3. Wacht tot SEO SpyGlass jouw backlinkprofiel heeft geanalyseerd en bekijk de resultaten. Je zult zien hoeveel backlinks je hebt en welke websites ze afkomstig zijn.
 4. Ga naar de tab 'Linking Domains' om de risicoscore voor elke backlink te zien. Orden de backlinks op risicoscore en begin met het verwijderen van de links met de hoogste risicoscore.
 5. Klik op de knop 'Contactgegevens' om de contactgegevens van de website-eigenaar te vinden en dien een verzoek in om de link te verwijderen.
 6. Als je geen reactie krijgt of de link niet kunt verwijderen, gebruik dan de 'Disavow Tool' van Google om de link te disavowen.

Tips voor het optimaliseren van jouw backlinkprofiel

Nu je weet hoe je SEO SpyGlass kunt gebruiken om backlinks met een hoog risico te verwijderen, zijn hier enkele tips voor het optimaliseren van jouw backlinkprofiel:

Wees selectief in het verkrijgen van backlinks

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit als het gaat om backlinks. Kies alleen voor links van websites die relevant zijn voor jouw niche en die een goede reputatie hebben.

Houd jouw backlinkprofiel up-to-date

Controleer regelmatig jouw backlinkprofiel om te zien welke nieuwe backlinks er zijn toegevoegd en of er links zijn die je moet verwijderen.

Maak gebruik van anchor teksten

Anchor teksten zijn de woorden die worden gebruikt om naar jouw website te linken. Gebruik relevante anchor teksten die jouw belangrijkste zoekwoorden bevatten om de relevantie van jouw backlinks te vergroten.

Bouw langzaam aan jouw backlinkprofiel

Probeer niet te snel backlinks te verkrijgen, omdat dit als spammy kan worden beschouwd. Bouw je backlinkprofiel langzaam en gestaag op.

Conclusie

SEO SpyGlass is een krachtige tool die je kan helpen bij het verwijderen van backlinks met een hoog risico en het optimaliseren van jouw backlinkprofiel. Door regelmatig jouw backlinkprofiel te controleren en te verwijderen van slechte links, kun je jouw website beschermen tegen Google-penalties en jouw zoekmachine rankings verbeteren. Zorg ervoor dat je selectief bent in het verkrijgen van backlinks, jouw backlinkprofiel up-to-date houdt, gebruikmaakt van relevante anchor teksten en langzaam bouwt aan jouw backlinkprofiel.

FAQs

 1. Wat is een backlinkprofiel?

  Een backlinkprofiel is de verzameling backlinks die verwijzen naar een specifieke website.

 2. Wat is een risicoscore?

  Een risicoscore is een score die aangeeft hoe groot het risico is dat een bepaalde backlink jouw website schaadt.

 3. Wat zijn anchor teksten?

  Anchor teksten zijn de woorden die worden gebruikt om naar jouw website te linken. Ze zijn belangrijk voor de relevantie van backlinks.

 4. Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

  Backlinks zijn belangrijk voor SEO omdat ze een indicatie zijn van de relevantie en kwaliteit van jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je website waarschijnlijk zal ranken.

 5. Kan SEO SpyGlass worden gebruikt voor andere SEO-taken?

  Ja, SEO SpyGlass heeft andere functies, zoals het vinden van nieuwe backlinkmogelijkheden en het analyseren van de backlinkprofielen van jouw concurrenten.

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd