Skip to main content

02. Selecteer de BESTE Zoekwoorden

Selecteer de beste zoekwoorden mbv Rank Tracker

Als je online gevonden wilt worden, is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen.

Maar hoe doe je dat nou precies?

Lees de 9 tips om de beste zoekwoorden te selecteren.

Zoekvolume per maand

Het zoekvolume per maand geeft aan hoe vaak er op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen op een bepaald zoekwoord zoeken, omdat je op deze manier kunt bepalen hoeveel potentieel verkeer je kunt verwachten als je op dat zoekwoord gevonden wordt.

Maar let op: een hoog zoekvolume betekent niet altijd dat het een goed zoekwoord is om op te focussen. Als de concurrentie op dat zoekwoord erg hoog is, kan het moeilijk zijn om erop te scoren.

Daarom is het belangrijk om ook naar de concurrentie te kijken.

Concurrentie in de zoekmachines

De concurrentie in de zoekmachines geeft aan hoeveel andere pagina's er zijn die ook op dat zoekwoord gevonden willen worden. Als er veel concurrentie is, kan het moeilijk zijn om in de top van de zoekresultaten te komen.

Maar hoe kun je de concurrentie meten? Een handige tool om de concurrentie te meten is de Google Zoekwoordplanner. Hiermee kun je niet alleen het zoekvolume per maand bekijken, maar ook de concurrentie op dat zoekwoord.

KEI waarde (Keyword Efficiency Index)

De KEI (Keyword Efficiency Index) is een getal dat de verhouding tussen het zoekvolume en de concurrentie aangeeft. Hoe hoger de KEI waarde, hoe groter de kans dat je op dat zoekwoord kunt scoren.

Je kunt de KEI waarde berekenen door het zoekvolume te delen door de concurrentie. Een zoekwoord met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie heeft een hoge KEI waarde en is dus een goede keuze om op te focussen.

Zoekwoord moeilijkheid

De zoekwoord moeilijkheid geeft aan hoe moeilijk het is om op een bepaald zoekwoord te scoren. Rank Tracker beoordeeld ahv het aantal links naar de website en naar de webpagina en de kwaliteit van deze links, hoe moeilijk het is om een goede positie in Google te halen.

Als je een nieuw website hebt of nog niet veel autoriteit hebt, is het beter om te focussen op zoekwoorden met een lage moeilijkheid. Zo kun je makkelijker hoger ranken in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website krijgen.

Relevantie van de zoekwoorden

Het is belangrijk dat de zoekwoorden relevant zijn voor de inhoud van je website. Als je op zoekwoorden focust die niet relevant zijn voor je website, dan zullen bezoekers snel afhaken. Bovendien kan het ertoe leiden dat zoekmachines je website lager beoordelen en minder relevant vinden.

Long-tail zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die uit meer dan drie woorden bestaan. Deze zoekwoorden hebben vaak minder zoekvolume, maar zijn wel gerichter en hebben minder concurrentie. Het kan dus slim zijn om ook te kijken naar long-tail zoekwoorden, omdat deze gemakkelijker zijn om op te scoren.

Seizoensgebonden zoekwoorden

Sommige zoekwoorden zijn seizoensgebonden, wat betekent dat er op bepaalde tijden van het jaar meer op gezocht wordt dan op andere momenten. Het kan slim zijn om op deze zoekwoorden te focussen als je inhoud hebt die daarbij past. Hierdoor kun je meer verkeer naar je website krijgen op momenten dat er meer interesse is voor deze zoekwoorden.

Conversiedoelen

Als je een bepaald conversiedoel hebt, zoals het verkopen van een product of het verzamelen van leads, dan is het belangrijk om zoekwoorden te kiezen die daarbij aansluiten. Zo kun je ervoor zorgen dat het verkeer dat je naar je website krijgt, ook daadwerkelijk converteert.

Al deze aspecten kunnen meegenomen worden bij het kiezen van de beste zoekwoorden voor jouw website of bedrijf. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoekwoorden met een hoog zoekvolume en zoekwoorden met minder concurrentie en een hogere relevantie. Op die manier kun je de beste zoekwoorden kiezen die passen bij jouw doelstellingen en doelgroep.

CPC (Cost Per Click)

De CPC (Cost Per Click) is het bedrag dat adverteerders betalen wanneer er op hun advertentie wordt geklikt bij een bepaald zoekwoord. Het geeft aan hoeveel adverteerders bereid zijn te betalen voor het adverteren op een specifiek zoekwoord.

De CPC geeft aan hoeveel waarde adverteerders hechten aan het zoekwoord, omdat het zoekwoord mogelijk veel relevant verkeer kan opleveren.

Conclusie

Het selecteren van de beste zoekwoorden is een belangrijke stap om online gevonden te worden. Door te letten op het zoekvolume per maand, de concurrentie in de zoekmachines, de KEI waarde en de zoekwoord moeilijkheid, kun je de beste zoekwoorden kiezen waar je op kunt focussen. Gebruik hiervoor handige tools in Rank Tracker. Zo kun je zorgen voor meer verkeer naar je website en uiteindelijk meer succes online.

 

 

 

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd