SEO Termen

Search for glossary terms (regular expression allowed)
Term Definition
Aanmelden bij een zoekmachine

Aanmelden bij een zoekmachine?

Er zijn veel betere manieren om de zoekmachines op de hoogte te brengen van jouw aanwezigheid op het internet!

Hits - 562
Boeterisico

Het boeterisico is de kans die jouw website loopt op een penalty (boete) van Google ivm "foute" links die naar jouw website verwijzen.

Hits - 602
Synonyms - Boete risico
dynamische URL

Een dynamische URL maakt gebruik van speciale karakters zoals "?", "_", "&" en parameters.

Hits - 567
Synonyms - dynamische URLs
Google Afbeeldingen
Google Afbeeldingen (Google Images) is een dienst van Google die afbeeldingen van het internet toont. Je kunt op verschillende manieren afbeeldingen zoeken, zoals bijvoorbeeld op grootte, formaat, kleur, gebruiksrecht, etc. Om hoog te scoren in Google Afbeeldingen, moet je het zoekwoord gebruiken in de naam van de afbeelding, in de alt text en zorgen dat de afbeelding in de juiste context staat.
Hits - 548
Synonyms - Google Images, Google Afbeelding, zoekmachines afbeeldingen
google keyword tool

De google keyword tool is een zoekwoord onderzoek hulpmiddel waarmee je de juiste zoekwoorden kunt vinden voor jouw AdWords advertenties. Het geeft de zoekvolumes per maand voor de ingestelde gebieden & talen. Met behulp van de zoekvolumes kun je vervolgens beoordelen hoe interessant bepaalde zoekwoorden zijn voor jouw website.

Hits - 570
Synonyms - keyword tool, google adwords keyword tool, adwords keyword tool, keywordtool, keyword tool google, zoekwoorden onderzoek tool, google zoekwoorden tool, zoekwoorden tool
Google Zoeken

Google zoeken is de zoekmachine service van google. Hier zijn ze ooit mee begonnen. Google wist op een unieke manier, website aan bepaalde zoekwoorden te koppelen. Dit deden ze zo goed en snel, dat Google snel 's werelds grootste zoekmachine werd.

Gerelateerde begrippen:
zoeken in google, zoeken met google, zoeken op google, google.com zoeken

Hits - 521
Synonyms - zoeken in google, zoeken met google, zoeken op google, google.com zoeken
Hogere Posities Zoekmachine

Hogere Posities Zoekmachine >> Positie 1 genereert bijna 40% van het verkeer!

Hits - 542
html code

HTML staat voor Hypertext Markup Language en is de standaard waarmee webpagina's en webapplicaties worden gemaakt.

Hits - 625
Synonyms - html
Indexeren

Na het bezoeken (crawlen) van een webpagina door een zoekmachine, wordt een pagina geïndexeerd. Dit betekent dat de pagina voor bepaalde termen (zoekwoorden) in de index geplaatst wordt.
Net zoals een index achter in een boek bevat de Google-index informatie over woorden en hun locaties. Op het meest algemene niveau komt het erop neer dat wanneer u zoekt, onze algoritmen uw zoektermen opzoeken in de index om de bijbehorende pagina's te vinden.

Hits - 1088
Synonyms - indexatie, google indexering, website indexeren, indexeren google, google index, geïndexeerd
KEI

KEI staat voor Keyword Effectiveness Index en geeft een indicatie in hoeverre een zoekwoord of zoekterm interessant is om te optimaliseren. De KEI waarde houdt rekening met het zoekvolume voor een term en de concurrentie voor deze term. In Rank Tracker wordt een goede KEI groen, een gemiddelde KEI oranje en een slechte KEI rood weergegeven.

Hits - 676
Synonyms - Keyword Effectiveness Index, kei index
keyword density

Keyword density is het percentage dat het zoekwoord voorkomt in vergelijking met het totaal aantal woorden op de pagina of in het element. <\p>

Dit is een belangrijke seo factor voor zoekmachine optimalisatie. Over het algemeen geldt dat een hogere keyword density belangrijk is voor de positie in Google. Echter, zorg er wel voor dat je het niet overdrijft! <\p>

Als je de adviezen van WebSite Auditor volgt, blijf je altijd aan de veilige kant. <\p>

Hits - 555
landingspagina

Een landingspagina een een webpagina die volgt op het klikken op een advertentie, zoekresultaat of bijvoorbeeld een social media bericht, waarbij het de bedoeling is om een bepaalde actie uit te lokken van de bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld een online aankoop zijn, maar ook het invullen van een formulier of achterlaten van een email adres.

Hits - 606
Synonyms - landingspagina's, landingpage, landing pages, seo landingspagina
Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van verzamelen van links (backlinks) naar jouw website vanaf externe webpagina's, met als doel, hogere posities te krijgen in de zoekmachines (Google) voor relevante zoekwoorden.

Hits - 621
Synonyms - link building, wat is linkbuilding, seo linkbuilding, linkbuilding seo
meta description

De meta description is een belangrijk on-page element. De meta description wordt door de zoekmachines gebruikt om het thema van jouw pagina te begrijpen en wordt ook getoond aan de gebruikers in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat jouw meta description zowel zoekwoorden bevat als aantrekkelijk is voor de gebruiker.

Hits - 665
Synonyms - meta descriptions, meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
meta description lengte

Probeer de meta descriptions relatief kort te houden. Een meta description lengte van meer dan 155 karakters wordt afgekort door de zoekmachines. Let op: meta descriptions die ongerelateerd zijn aan de pagina inhoud of irrelevante zoekwoorden bevatten kunnen ook worden herschreven door de zoekmachines.

Hits - 622
Synonyms - meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
robots.txt

Het robots.txt bestand wordt gebruikt om delen van een website af te schermen voor bepaalde zoekmachine robots of spiders. Dit voorkomt zodoende dat bepaalde delen van de website opgenomen worden in de zoekresultaten. Ook zorgt dit ervoor dat de webserver minder belast wordt.

Het robots.txt bestand wordt in de rootdirectory (hoofdmap) van de website geplaatst.

Hits - 600
Synonyms - robots txt, robot txt, robots text, robot text
SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Tot zoekmachine optimalisatie (SEO) behoren alle activiteiten die ervoor zorgen dat de website beter gevonden wordt in de zoekmachines, voor de organische resultaten (gratis zoekresultaten).

Hits - 752
Synonyms - zoekmachine optimalisatie, seo optimalisatie, wat is seo, google seo, search engine optimization, zoekmachineoptimalisatie, google optimalisatie, zoekmachine optimalisatie seo, zoekmachine optimalisatie google
URL

URL staat voor Uniform Resource Locator. Het is een unieke, gestructureerde naam die vaak verwijst naar de locatie van een website.

Hits - 582
Synonyms - URLS
vindbaarheid

De vindbaarheid van jouw website is de mate waarin jouw website scoort in de zoekmachine resultaten als iemand een gerelateerd zoekwoord in typt in Google, Yahoo!, Bing, etc.

Hits - 567
Webmaster Tools

Met Webmaster Tools van Google kun je informatie over jouw website delen met Google, waardoor jouw website beter gevonden kan worden in de zoekmachines. Je kunt onder andere een sitemap.xml bestand koppelen, het robots.txt bestand controleren, kijken of er indexatie problemen op de website zijn, etc.

Hits - 676
Synonyms - Search Console, Google Search Console, google webmaster tools, google webmasters, webmaster tools google, webmaster hulpprogramma
website speed test

Website speed (snelheid) is een grote factor mbt de posities in de zoekmachines. Mbv WebSite Auditor kun je heel eenvoudig een website speed test doen. Binnen enkele minuten weet je hoe het gesteld is met jouw website speed en wat je moet doen om dit te verbeteren.

Hits - 527
Synonyms - website speed, test website speed, speed test website
zoekmachine

Een zoekmachine, op het internet, is een service waarmee men bepaalde websites, documenten, video's, etc. kan vinden door een bepaalde zoekterm in te geven.

Google is momenteel de meest gebruikte zoekmachine. Andere populaire zoekmachines zijn Yahoo!, Bing en Baidu.

Hits - 730
Synonyms - zoekmachines
zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden die mensen ingeven in een zoekmachine (vb. Google) om een website te vinden over het onderwerp dat ze zoeken.

Hits - 703
Synonyms - zoekwoord, zoektermen, zoekterm
zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek is een onderzoek naar de meest gebruikte zoekwoorden / zoektermen die passen bij een bepaalde website. In dit onderzoek wordt ook gekeken naar de concurrentie voor deze woorden in de zoekmachines en naar de moeilijkheid om voor bepaalde zoekwoorden een hoge positie in de zoekmachines te krijgen.

Hits - 647
Synonyms - zoektermen onderzoek, zoekwoord onderzoek
© 2017 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 - BTW 137765149B01 - +31 (0)53-2340100