SEO Termen

Term Definitie
startpagina

Startpagina: Een online verzamelplek van handige links

SEO

SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie, is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website of webpagina in de onbetaalde, organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEO is om meer verkeer naar een website te leiden door het verbeteren van de ranking in de zoekresultaten.

Synoniemen - zoekmachine optimalisatie, seo optimalisatie, wat is seo, google seo, search engine optimization, zoekmachineoptimalisatie, google optimalisatie, zoekmachine optimalisatie seo, zoekmachine optimalisatie google
Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te beheren en te verbeteren. Met GMB kunnen bedrijven eenvoudig hun bedrijfsinformatie bijwerken, zoals adres, telefoonnummer, openingstijden en website. Ook kunnen ze foto's en berichten toevoegen om klanten een beter beeld te geven van hun bedrijf. Het is superhandig voor zowel bedrijven als klanten, want het zorgt ervoor dat de juiste info makkelijk te vinden is.

Google Ads
Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, het bekende Amerikaanse techbedrijf. Het is dé plek waar adverteerders betalen om hun advertenties weer te geven in de zoekresultaten van Google, op websites van derden en in andere Google-producten zoals YouTube en Gmail. Het hoofddoel van Google Ads is om bedrijven en ondernemers te helpen hun online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te bereiken.
Synoniemen - Google AdWords
analytics google

Google Analytics, ofwel GA, is een superhandige gratis tool die Google aanbiedt. Met deze tool kan je als website-eigenaar of -beheerder bijhouden hoeveel mensen jouw site bezoeken, welke pagina's ze bekijken en nog veel meer. Het helpt je om te begrijpen hoe bezoekers omgaan met jouw site, zodat je verbeteringen kunt aanbrengen om jouw website nog beter te maken.

404 pagina

Een 404-pagina is een pagina die wordt weergegeven wanneer iemand een pagina bezoekt die niet (meer)bestaat.

Het kan gebeuren dat een pagina is verwijderd of verplaatst, of als een gebruiker een typefout heeft gemaakt in de URL.

De pagina is vernoemd naar de HTTP-statuscode 404, die aangeeft dat de server de gevraagde pagina niet kan vinden.

404 not found

Een 404-fout is een van de meest voorkomende HTTP-statuscodes die je tegenkomt op het internet.
Het betekent dat de server de pagina niet kan vinden.

301 redirect

Een "301 redirect" is als een postbode die zorgt dat je brief op de juiste plek terechtkomt, ook al heb je per ongeluk het verkeerde adres opgeschreven.

Het is een manier om bezoekers van een oude webpagina automatisch door te sturen naar een nieuwe pagina op een andere URL.


© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100