Skip to main content

SEO Termen

Term Definitie
zoekmachine

Een zoekmachine is een softwareprogramma dat is ontworpen om op het internet te zoeken naar informatie.

Deze informatie kan in allerlei vormen komen: webpagina's, afbeeldingen, informatie en andere soorten bestanden.

Google, Bing en Yahoo zijn bekende voorbeelden van zoekmachines.

Synoniemen - zoekmachines
website speed test

Website speed (snelheid) is een grote factor mbt de posities in de zoekmachines. Mbv WebSite Auditor kun je heel eenvoudig een website speed test doen. Binnen enkele minuten weet je hoe het gesteld is met jouw website speed en wat je moet doen om dit te verbeteren.

Synoniemen - website speed, test website speed, speed test website
website aanmelden google

Website aanmelden bij Google?

Zeker!

Als je website niet in Google te vinden is, krijg je maar hééééél weinig bezoekers.

En verkoop je dus ook niks!

Webmaster Tools

Google Webmaster Tools is heel belangrijk voor iedereen met een website of webshop.

Je krijgt inzicht in hoe Google jouw website ziet en hoe de zoekresultaten worden beïnvloed, waardoor je problemen kunt opsporen en verhelpen en de zoekmachine optimalisatie van je website kunt verbeteren.

Het is gratis en onmisbaar voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Synoniemen - Search Console, Google Search Console, google webmaster tools, google webmasters, webmaster tools google, webmaster hulpprogramma
Vindbaarheid

De vindbaarheid van jouw website of webshop is de mate waarin jouw website scoort in de zoekmachine resultaten als iemand een gerelateerd zoekwoord in typt in Google, Yahoo!, Bing, etc.

SUPER belangrijk natuurlijk als je méér gratis bezoekers naar jouw website of webshop wilt hebben

Synoniemen - vindbaarheid, lokale vindbaarheid, vindbaar, online vindbaarheid
URL (Uniform Resource Locator)

Een URL, of Uniform Resource Locator, is het unieke adres van een webpagina op het internet. Het stelt internetgebruikers in staat om webpagina's te vinden en te openen door het adres in te voeren in een webbrowser of te klikken op een hyperlink.

Synoniemen - URLS, Uniform Resource Locator
trefwoorden

Trefwoorden, ook wel zoekwoorden genoemd, zijn woorden die de inhoud van een document, een webpagina of een database samenvatten.

Ze zijn cruciaal voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), aangezien ze helpen bepalen hoe en waar je website wordt weergegeven in zoekresultaten.

Voor mkb-bedrijven en e-commerce websites zijn trefwoorden een essentieel onderdeel van het bereiken en aantrekken van potentiële klanten.

SEO PowerSuite is een handig hulpmiddel dat je kan helpen bij het effectief beheren van je trefwoordenstrategie.

Synoniemen - wat is een trefwoord, wat zijn trefwoorden, trefwoord betekenis
TF IDF

TF-IDF, wat staat voor Term Frequency-Inverse Document Frequency, is een statistische methode die wordt gebruikt om het belang van een woord in een reeks documenten te meten. Het bestaat uit twee belangrijke componenten: Term Frequency (TF) en Inverse Document Frequency (IDF).

Synoniemen - TF-IDF,Term Frequency-Inverse Document Frequency,term frequency–inverse document frequency
technische seo

Wil je ervoor zorgen dat je website hoger scoort in Google? Dan is technische SEO van cruciaal belang!

Technische SEO behandelt verschillende belangrijke aspecten van een website om hoger in de zoekmachines te komen.

Van crawlbaarheid tot site-architectuur, technische optimalisatie, beveiliging, analyse en monitoring.

startpagina

Een startpagina is een webportal en Startpagina.nl is een van de oudste webportalen in Nederland, met een rijke traditie in het verzamelen en categoriseren van handige, relevante websites voor een breed publiek.

Synoniemen - startpagina.nl
ssl certificaat

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de website en jouw internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Mbv een beveiligde sleutel kunnen gegevens veilig worden verstuurd zonder dat anderen deze gegevens kunnen onderscheppen.

Dit is met name voor login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens belangrijk.

Synoniemen - ssl, wat is ssl, sslcertificaten, ssl verbinding, wat is een ssl certificaat, https, ssl beveiliging, wat is ssl certificaat, ssl encryptie, wat is ssl verbinding, wat betekent ssl, wat is een ssl verbinding, ssl wat is dat, ssl verbinding wat is dat
SEO

SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie, is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website of webpagina in de onbetaalde, organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEO is om meer verkeer naar een website te leiden door het verbeteren van de ranking in de zoekresultaten.

Synoniemen - zoekmachine optimalisatie, seo optimalisatie, wat is seo, google seo, search engine optimization, zoekmachineoptimalisatie, google optimalisatie, zoekmachine optimalisatie seo, zoekmachine optimalisatie google
semrush

Het is een alles-in-één SEO tool dat een scala aan diensten biedt om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

search engine advertising (SEA)
Adverteren in zoekmachines op zoekwoorden / zoektermen, zodat advertenties zichtbaar worden als gesponsorde resultaten in zoekmachines of bij partners van de zoekmachines. SEA advertenties worden vaak verkocht dmv kosten per klik of kosten per conversie.
Synoniemen - sea, search engine advertising, wat is sea, sea adwords
meta description lengte

Probeer de meta descriptions relatief kort te houden. Een meta description lengte van meer dan 155 karakters wordt afgekort door de zoekmachines. Let op: meta descriptions die ongerelateerd zijn aan de pagina inhoud of irrelevante zoekwoorden bevatten kunnen ook worden herschreven door de zoekmachines.

Synoniemen - meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
meta description

De meta description is een belangrijk on-page element. De meta description wordt door de zoekmachines gebruikt om het thema van jouw pagina te begrijpen en wordt ook getoond aan de gebruikers in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat jouw meta description zowel zoekwoorden bevat als aantrekkelijk is voor de gebruiker.

Synoniemen - meta descriptions, meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
link

Links verbinden webpagina's en zorgen ervoor dat je bezoekers (en Google's bots) door je site kunnen navigeren.

Maar let op, een slechte link kan een nare smaak achterlaten - net als die goedkope glitter die je vond bij de plaatselijke kringloopwinkel.

Synoniemen - links
landingspagina

Een landingspagina een een webpagina die volgt op het klikken op een advertentie, zoekresultaat of bijvoorbeeld een social media bericht, waarbij het de bedoeling is om een bepaalde actie uit te lokken van de bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld een online aankoop zijn, maar ook het invullen van een formulier of achterlaten van een email adres.

Synoniemen - landingspagina's, landingpage, landing pages, seo landingspagina
keyword density

Keyword density is een belangrijk concept in zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Het verwijst naar het aantal keren dat een specifiek zoekwoord op je website wordt gebruikt, gerelateerd aan het totale aantal woorden.

Maar wat betekent dit nou precies voor jouw website?

 

 

KEI

KEI staat voor Keyword Effectiveness Index en geeft een indicatie in hoeverre een zoekwoord of zoekterm interessant is om te optimaliseren. De KEI waarde houdt rekening met het zoekvolume voor een term en de concurrentie voor deze term. In Rank Tracker wordt een goede KEI groen, een gemiddelde KEI oranje en een slechte KEI rood weergegeven.

Synoniemen - Keyword Effectiveness Index, kei index
IP Adres

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres, oftewel een Internet Protocol-adres, is een uniek nummer dat aan elk apparaat wordt toegekend dat verbinding maakt met het internet. Dit nummer helpt bij het identificeren en lokaliseren van apparaten binnen een netwerk, waardoor gegevensuitwisseling en communicatie tussen computers mogelijk is.

Synoniemen - Wat is mijn IP adres, IP adres achterhalen, Waar vind ik mijn IP adres
Indexeren

Wat is indexeren?

Indexeren is het proces waarbij zoekmachines als Google, Bing en Yahoo informatie verzamelen, analyseren en organiseren over webpagina's om deze beter vindbaar te maken voor gebruikers. Door webpagina's te indexeren, worden ze opgenomen in de database van de zoekmachine en kunnen ze worden weergegeven in de zoekresultaten.

Synoniemen - indexatie, google indexering, website indexeren, indexeren google, google index, geïndexeerd
html code

HTML staat voor Hypertext Markup Language en is de standaard waarmee webpagina's en webapplicaties worden gemaakt.

Synoniemen - html
Hogere Posities Zoekmachine

Hogere Posities Zoekmachine >> Positie 1 genereert bijna 40% van het verkeer!

google.nl

Google.nl is een onmisbare gids voor MKB-bedrijven en e-commerce platforms, die ze op weg helpt in het doolhof van de digitale wereld en hen helpt om hun zichtbaarheid te versterken als een neonbord in de drukke straten van het wereldwijde web.

Google Zoeken

Google zoeken is de zoekmachine service van google. Hier zijn ze ooit mee begonnen. Google wist op een unieke manier, website aan bepaalde zoekwoorden te koppelen. Dit deden ze zo goed en snel, dat Google snel 's werelds grootste zoekmachine werd.

Synoniemen - google nl, zoeken in google, zoeken met google, zoeken op google, google.com zoeken
google trends

Google Trends is een online tool van Google waarmee je de populariteit van zoekopdrachten op Google over de hele wereld en in verschillende talen kunt volgen.

Het geeft inzicht in de zoekvolumes van specifieke woorden of zinsneden over een bepaalde periode.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een tool waarmee je jouw bedrijfsinformatie kunt beheren en presenteren op Google Maps en in Google Zoeken. Met andere woorden, Google Mijn Bedrijf zorgt ervoor dat je bedrijf niet alleen op Google Maps staat, maar ook opvalt!

google keyword tool

De Google Keyword Tool, ook wel bekend als de Google Ads Keyword Planner, is een gratis online tool die door Google wordt aangeboden.

Het helpt je bij het vinden van de juiste trefwoorden voor je website, zodat je jouw content kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Zo kun je beter gevonden worden door jouw doelgroep en je websiteverkeer verhogen.

Synoniemen - keyword tool, google adwords keyword tool, adwords keyword tool, keywordtool, keyword tool google, zoekwoorden onderzoek tool, google zoekwoorden tool, zoekwoorden tool
google analytics inloggen

Google Analytics is een essentiële tool voor het monitoren en analyseren van websiteverkeer.

Het inloggen op Google Analytics is de eerste stap naar een grondig begrip van je online bezoekersgedrag, dat van vitaal belang is voor elke onderneming, met name voor mkb-bedrijven en e-commerce websites.

Synoniemen - inloggen op Google Analytics
google analytics

Google Analytics is een essentiële webanalyse-tool die data verzamelt over het gedrag van bezoekers op een website.

Het stelt bedrijven in staat om hun websiteprestaties te begrijpen, klantgedrag te analyseren en strategieën te optimaliseren voor betere betrokkenheid en conversies.

Synoniemen - analytics google, googleanalytics
Google Afbeeldingen

Google Afbeeldingen is een zoekmachine waarmee je gemakkelijk afbeeldingen kunt vinden op het internet.

Met Google Afbeeldingen kun je snel en gemakkelijk afbeeldingen vinden voor welk doel dan ook.

Het biedt een grote selectie afbeeldingen en handige zoekfilters, waardoor je snel de afbeeldingen kunt vinden die je nodig hebt.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met auteursrechten en de beperkingen van het gebruik van afbeeldingen van Google Afbeeldingen.

Door de tips in dit artikel te gebruiken, kun je afbeeldingen vinden die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en doeleinden. 

Synoniemen - Google Images, Google Afbeelding, zoekmachines afbeeldingen, google foto's
Google Ads
Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, het bekende Amerikaanse techbedrijf. Het is dé plek waar adverteerders betalen om hun advertenties weer te geven in de zoekresultaten van Google, op websites van derden en in andere Google-producten zoals YouTube en Gmail. Het hoofddoel van Google Ads is om bedrijven en ondernemers te helpen hun online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te bereiken.
Synoniemen - Google AdWords
dynamische URL

Een dynamische URL maakt gebruik van speciale karakters zoals "?", "_", "&" en parameters.

Synoniemen - dynamische URLs
Boeterisico

Het boeterisico is de kans die jouw website loopt op een penalty (boete) van Google ivm "foute" links die naar jouw website verwijzen.

Synoniemen - Boete risico
adwords

Google AdWords, nu bekend als Google Ads, is het reclameplatform van Google waar je kunt adverteren om direct op de eerste pagina van Google te verschijnen. Precies wanneer iemand zoekt naar wat jij aanbiedt.

Aanmelden bij een zoekmachine

Aanmelden bij een zoekmachine?

Waarom je dit vandaag nog moet regelen! Als je dit nog niet gedaan hebt ;-)

404 pagina

Een 404-pagina is een pagina die wordt weergegeven wanneer iemand een pagina bezoekt die niet (meer)bestaat.

Het kan gebeuren dat een pagina is verwijderd of verplaatst, of als een gebruiker een typefout heeft gemaakt in de URL.

De pagina is vernoemd naar de HTTP-statuscode 404, die aangeeft dat de server de gevraagde pagina niet kan vinden.

404 not found

Een 404-fout is een van de meest voorkomende HTTP-statuscodes die je tegenkomt op het internet.
Het betekent dat de server de pagina niet kan vinden.

301 redirect

Een "301 redirect" is als een postbode die zorgt dat je brief op de juiste plek terechtkomt, ook al heb je per ongeluk het verkeerde adres opgeschreven.

Het is een manier om bezoekers van een oude webpagina automatisch door te sturen naar een nieuwe pagina op een andere URL.


Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd