SEO Termen

Term Definitie
Aanmelden bij een zoekmachine

Aanmelden bij een zoekmachine?

Er zijn veel betere manieren om de zoekmachines op de hoogte te brengen van jouw aanwezigheid op het internet!

Hits - 1610
Boeterisico

Het boeterisico is de kans die jouw website loopt op een penalty (boete) van Google ivm "foute" links die naar jouw website verwijzen.

Hits - 2680
Synoniemen - Boete risico
dynamische URL

Een dynamische URL maakt gebruik van speciale karakters zoals "?", "_", "&" en parameters.

Hits - 2041
Synoniemen - dynamische URLs
Google Afbeeldingen
Google Afbeeldingen (Google Images) is een dienst van Google die afbeeldingen van het internet toont. Je kunt op verschillende manieren afbeeldingen zoeken, zoals bijvoorbeeld op grootte, formaat, kleur, gebruiksrecht, etc. Om hoog te scoren in Google Afbeeldingen, moet je het zoekwoord gebruiken in de naam van de afbeelding, in de alt text en zorgen dat de afbeelding in de juiste context staat.
Hits - 2021
Synoniemen - Google Images, Google Afbeelding, zoekmachines afbeeldingen, google foto's
google keyword tool

De google keyword tool is een zoekwoord onderzoek hulpmiddel waarmee je de juiste zoekwoorden kunt vinden voor jouw AdWords advertenties. Het geeft de zoekvolumes per maand voor de ingestelde gebieden & talen. Met behulp van de zoekvolumes kun je vervolgens beoordelen hoe interessant bepaalde zoekwoorden zijn voor jouw website.

Hits - 1966
Synoniemen - keyword tool, google adwords keyword tool, adwords keyword tool, keywordtool, keyword tool google, zoekwoorden onderzoek tool, google zoekwoorden tool, zoekwoorden tool
Google Zoeken

Google zoeken is de zoekmachine service van google. Hier zijn ze ooit mee begonnen. Google wist op een unieke manier, website aan bepaalde zoekwoorden te koppelen. Dit deden ze zo goed en snel, dat Google snel 's werelds grootste zoekmachine werd.

Hits - 109
Synoniemen - google nl, zoeken in google, zoeken met google, zoeken op google, google.com zoeken
Hogere Posities Zoekmachine

Hogere Posities Zoekmachine >> Positie 1 genereert bijna 40% van het verkeer!

Hits - 1658
html code

HTML staat voor Hypertext Markup Language en is de standaard waarmee webpagina's en webapplicaties worden gemaakt.

Hits - 2266
Synoniemen - html
Indexeren

Indexeren, ook wel indexatie, is het opnemen van webpagina’s in de database van zoekmachines. Indexeren gebeurt door zoekmachine robots of crawlers. Het indexeren van webpagina's kan een tijdje duren en het kan dus zijn de jouw pagina niet direct geupdate wordt.

Hits - 133
Synoniemen - indexatie, google indexering, website indexeren, indexeren google, google index, geïndexeerd
IP Adres

Jouw externe IP adres is het unieke adres van jouw computer op internet. Dit adres is statisch of dynamisch, afhankelijk van jouw internetprovider. Een statisch IP adres verandert niet, terwijl een dynamisch IP adres wel regelmatig verandert. Hoe vaak dit gebeurt, verschilt van provider tot provider.

Hits - 649
Synoniemen - Wat is mijn IP adres, IP adres achterhalen, Waar vind ik mijn IP adres
KEI

KEI staat voor Keyword Effectiveness Index en geeft een indicatie in hoeverre een zoekwoord of zoekterm interessant is om te optimaliseren. De KEI waarde houdt rekening met het zoekvolume voor een term en de concurrentie voor deze term. In Rank Tracker wordt een goede KEI groen, een gemiddelde KEI oranje en een slechte KEI rood weergegeven.

Hits - 2691
Synoniemen - Keyword Effectiveness Index, kei index
keyword density

Keyword density is het percentage dat het zoekwoord voorkomt in vergelijking met het totaal aantal woorden op de pagina of in het element. <\p>

Dit is een belangrijke seo factor voor zoekmachine optimalisatie. Over het algemeen geldt dat een hogere keyword density belangrijk is voor de positie in Google. Echter, zorg er wel voor dat je het niet overdrijft! <\p>

Als je de adviezen van WebSite Auditor volgt, blijf je altijd aan de veilige kant. <\p>

Hits - 1630
keyword planner

Bereik Méér klanten met de juiste zoekwoorden

Met de Zoekwoordplanner van Google Ads kun je zoekwoordideeën op doen voor jouw SEO of AdWords campagnes.

Ontdek nieuwe zoekwoorden

Geef enkele zoekwoorden op die passen bij jouw producten of services en de Zoekwoordplanner vindt de zoekwoorden die het meest relevant zijn voor jouw bedrijf.

 

Hits - 41
landingspagina

Een landingspagina een een webpagina die volgt op het klikken op een advertentie, zoekresultaat of bijvoorbeeld een social media bericht, waarbij het de bedoeling is om een bepaalde actie uit te lokken van de bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld een online aankoop zijn, maar ook het invullen van een formulier of achterlaten van een email adres.

Hits - 2186
Synoniemen - landingspagina's, landingpage, landing pages, seo landingspagina
Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van verzamelen van links (backlinks) naar jouw website vanaf externe webpagina's, met als doel, hogere posities te krijgen in de zoekmachines (Google) voor relevante zoekwoorden.

Hits - 1308
Synoniemen - link building, wat is linkbuilding, seo linkbuilding, linkbuilding seo
meta description

De meta description is een belangrijk on-page element. De meta description wordt door de zoekmachines gebruikt om het thema van jouw pagina te begrijpen en wordt ook getoond aan de gebruikers in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat jouw meta description zowel zoekwoorden bevat als aantrekkelijk is voor de gebruiker.

Hits - 1803
Synoniemen - meta descriptions, meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
meta description lengte

Probeer de meta descriptions relatief kort te houden. Een meta description lengte van meer dan 155 karakters wordt afgekort door de zoekmachines. Let op: meta descriptions die ongerelateerd zijn aan de pagina inhoud of irrelevante zoekwoorden bevatten kunnen ook worden herschreven door de zoekmachines.

Hits - 1793
Synoniemen - meta-description, meta description tag, html meta description, google meta description
robots.txt
Een goede robots.txt zorgt er voor dat een zoekmachine robot, precies weet waar hij wel en waar hij niet mag komen op jouw website. Hij kan dan veel sneller en efficiënter jouw website crawlen waardoor jouw belangrijke pagina’s veel sneller in de top van Google komen. En dat levert natuurlijk weer méér bezoekers op én, niet onbelangrijk, méér geld in het laatje. Hoog tijd dus om alle ins en outs van robots.txt te ontdekken!
Hits - 31
Synoniemen - robots txt, robot txt, robots text, robot text
search engine advertising (SEA)
Adverteren in zoekmachines op zoekwoorden / zoektermen, zodat advertenties zichtbaar worden als gesponsorde resultaten in zoekmachines of bij partners van de zoekmachines. SEA advertenties worden vaak verkocht dmv kosten per klik of kosten per conversie.
Hits - 786
Synoniemen - sea, search engine advertising, wat is sea, sea adwords
SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Tot zoekmachine optimalisatie (SEO) behoren alle activiteiten die ervoor zorgen dat de website beter gevonden wordt in de zoekmachines, voor de organische resultaten (gratis zoekresultaten).

Hits - 124
Synoniemen - zoekmachine optimalisatie, seo optimalisatie, wat is seo, google seo, search engine optimization, zoekmachineoptimalisatie, google optimalisatie, zoekmachine optimalisatie seo, zoekmachine optimalisatie google
ssl certificaat

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de website en jouw internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Mbv een beveiligde sleutel kunnen gegevens veilig worden verstuurd zonder dat anderen deze gegevens kunnen onderscheppen.

Dit is met name voor login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens belangrijk.

Hits - 880
Synoniemen - ssl, wat is ssl, sslcertificaten, ssl verbinding, wat is een ssl certificaat, https, ssl beveiliging, wat is ssl certificaat, ssl encryptie, wat is ssl verbinding, wat betekent ssl, wat is een ssl verbinding, ssl wat is dat, ssl verbinding wat is dat
startpagina

Een startpagina is een linkpagina, een website die in voornamelijk bestaat uit een verzameling hyperlinks, vaak verdeeld over veel "dochter"-pagina's die gecategoriseerd zijn per onderwerp.

Het doel was om mensen snel naar het gewenste onderwerp te leiden. Tegenwoordig worden deze pagina's echter veel minder gebruikt omdat men vaak Google gebruikt om de gewenste pagina te vinden.

Hits - 840
URL

URL staat voor Uniform Resource Locator. Het is een unieke, gestructureerde naam die vaak verwijst naar de locatie van een website.

Hits - 1388
Synoniemen - URLS
Vindbaarheid

De vindbaarheid van jouw website of webshop is de mate waarin jouw website scoort in de zoekmachine resultaten als iemand een gerelateerd zoekwoord in typt in Google, Yahoo!, Bing, etc.

SUPER belangrijk natuurlijk als je méér gratis bezoekers naar jouw website of webshop wilt hebben

Hits - 2216
Synoniemen - vindbaarheid, lokale vindbaarheid, vindbaar, online vindbaarheid
Webmaster Tools

Met Webmaster Tools van Google kun je informatie over jouw website delen met Google, waardoor jouw website beter gevonden kan worden in de zoekmachines. Je kunt onder andere een sitemap.xml bestand koppelen, het robots.txt bestand controleren, kijken of er indexatie problemen op de website zijn, etc.

Hits - 2756
Synoniemen - Search Console, Google Search Console, google webmaster tools, google webmasters, webmaster tools google, webmaster hulpprogramma
website speed test

Website speed (snelheid) is een grote factor mbt de posities in de zoekmachines. Mbv WebSite Auditor kun je heel eenvoudig een website speed test doen. Binnen enkele minuten weet je hoe het gesteld is met jouw website speed en wat je moet doen om dit te verbeteren.

Hits - 1672
Synoniemen - website speed, test website speed, speed test website
zoekmachine

Een zoekmachine, op het internet, is een service waarmee men bepaalde websites, documenten, video's, etc. kan vinden door een bepaalde zoekterm in te geven.

Google is momenteel de meest gebruikte zoekmachine. Andere populaire zoekmachines zijn Yahoo!, Bing en Baidu.

Hits - 2626
Synoniemen - zoekmachines
zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden die mensen ingeven in een zoekmachine (vb. Google) om een website te vinden over het onderwerp dat ze zoeken.

Hits - 1265
Synoniemen - zoekwoord, zoektermen, zoekterm
zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek is een onderzoek naar de meest gebruikte zoekwoorden / zoektermen die passen bij een bepaalde website. In dit onderzoek wordt ook gekeken naar de concurrentie voor deze woorden in de zoekmachines en naar de moeilijkheid om voor bepaalde zoekwoorden een hoge positie in de zoekmachines te krijgen.

Hits - 1275
Synoniemen - zoektermen onderzoek, zoekwoord onderzoek, keyword research
© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100