Google Mijn Bedrijf

Term Definitie
Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te beheren en te verbeteren. Met GMB kunnen bedrijven eenvoudig hun bedrijfsinformatie bijwerken, zoals adres, telefoonnummer, openingstijden en website. Ook kunnen ze foto's en berichten toevoegen om klanten een beter beeld te geven van hun bedrijf. Het is superhandig voor zowel bedrijven als klanten, want het zorgt ervoor dat de juiste info makkelijk te vinden is.

Hoe werkt het?

Nou, het is eigenlijk best simpel. Als je een bedrijf hebt en je wilt het aanmelden bij Google Mijn Bedrijf, ga je gewoon naar de website (google.com/business) en volg je de stappen. Je moet eerst een Google-account hebben, maar dat is zo gemaakt als je er nog geen hebt. Zodra je bent aangemeld, vul je alle belangrijke info over je bedrijf in en verstuur je het formulier. Google controleert dan of je bedrijf echt bestaat (ze sturen bijvoorbeeld een brief met een code naar je adres) en voilà, je bedrijf staat op Google Mijn Bedrijf!

Wat zijn de voordelen?

Er zijn best veel voordelen aan het gebruik van Google Mijn Bedrijf. Een paar van de belangrijkste zijn:

  1. Betere zichtbaarheid: Je bedrijf komt tevoorschijn in Google Zoeken en Google Maps, zodat mensen je makkelijker kunnen vinden.

  2. Meer klanten: Met de juiste info en foto's kunnen klanten een beter idee krijgen van je bedrijf, wat kan leiden tot meer bezoekers.

  3. Reviews: Klanten kunnen reviews achterlaten op je GMB-pagina, wat superbelangrijk is voor je reputatie. Positieve reviews kunnen echt helpen om meer klanten aan te trekken.

  4. Updates en aanbiedingen: Je kunt berichten plaatsen over speciale aanbiedingen, evenementen of nieuwtjes, zodat klanten op de hoogte blijven van wat er speelt.

En het beste van alles? Het is helemaal gratis!

Dus, als je een bedrijf hebt en je wilt meer klanten bereiken, is Google Mijn Bedrijf echt een no-brainer. Ga snel naar de website en meld je bedrijf aan!

© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100