Skip to main content

Google Ads

Term Definitie
Google Ads
Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, het bekende Amerikaanse techbedrijf. Het is dé plek waar adverteerders betalen om hun advertenties weer te geven in de zoekresultaten van Google, op websites van derden en in andere Google-producten zoals YouTube en Gmail. Het hoofddoel van Google Ads is om bedrijven en ondernemers te helpen hun online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te bereiken.

Hoe werkt Google Ads nou precies?


Google Ads werkt met een systeem genaamd pay-per-click (PPC). Dit betekent dat adverteerders alleen betalen als iemand op hun advertentie klikt. Het mooie van dit systeem is dat je dus alleen betaalt voor de resultaten die je krijgt!

Er zijn verschillende soorten advertenties die je kunt maken met Google Ads, zoals zoekadvertenties, displayadvertenties en videoadvertenties. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en doelen, dus het is belangrijk om te weten welke het beste past bij jouw bedrijf en wat je wilt bereiken.

Zoekadvertenties zijn de advertenties die je bovenaan de Google-zoekresultaten ziet. Ze zijn meestal gericht op specifieke zoekwoorden die mensen intypen. Displayadvertenties zijn visuele banners die op websites van derden worden weergegeven. Ze kunnen bestaan uit afbeeldingen, tekst of een combinatie van beide. Videoadvertenties zijn korte video's die meestal vóór of tijdens YouTube-video's worden afgespeeld.

Om te bepalen welke advertenties worden weergegeven en in welke volgorde, gebruikt Google een veilingproces. Adverteerders geven aan hoeveel ze bereid zijn te betalen voor een klik op hun advertentie. Google houdt rekening met zowel de kwaliteit van de advertentie als het bod van de adverteerder bij het bepalen van de rangschikking.

Waarom zou je Google Ads gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom bedrijven en ondernemers Google Ads gebruiken om hun producten of diensten te promoten. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Enorm bereik: Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, dus met Google Ads bereik je een gigantisch publiek.

Gerichte advertenties: Je kunt jouw advertenties richten op specifieke doelgroepen, locaties en zoekwoorden, zodat je alleen de mensen bereikt die echt geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Meetbare resultaten: Google Ads biedt gedetailleerde statistieken en rapporten, zodat je precies kunt zien hoe goed je campagnes presteren en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Flexibel budget: Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan je advertentiecampagnes en je budget op elk moment aanpassen.

Kortom, Google Ads is een krachtige tool voor online adverteren die bedrijven en ondernemers kan helpen hun doelen te bereiken

Synoniemen: Google AdWords

Probeer SEO PowerSuite 7 dagen gratis

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Geen verplichtingen, puur voordeel!
Zie hoe je posities in Google verbeteren.

Méér dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd