startpagina

Term Definitie
startpagina

Startpagina: Een online verzamelplek van handige links

Startpagina is een Nederlandse website die fungeert als een soort startpunt voor mensen die het internet willen verkennen. Deze site verzamelt allerlei handige links naar verschillende websites en categorieën, zodat je makkelijk en snel kunt vinden wat je zoekt. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een online telefoonboek, maar dan voor websites in plaats van telefoonnummers.

Startpagina Geschiedenis

De site is opgericht in 1998 door Durk Jan de Bruin, een internetondernemer uit Nederland. In die tijd waren er nog niet zoveel zoekmachines en was het lastig om snel een handige website te vinden. Durk Jan kwam toen op het idee om een startpagina te maken met allerlei links naar interessante websites, zodat mensen sneller konden vinden wat ze zochten.

Startpagina Categorieën

Startpagina is opgedeeld in verschillende categorieën, zoals sport, nieuws, gezondheid, mode en nog veel meer. Dit maakt het makkelijk om snel de juiste link te vinden. Binnen die categorieën zijn er weer subcategorieën, zodat je nog specifieker kunt zoeken naar wat je nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld een subcategorie voor voetbal binnen de categorie sport, en een subcategorie voor damesmode binnen de categorie mode.

Dochterpagina's Naast de hoofdpagina zijn er ook zogenaamde dochterpagina's, die specifiek gericht zijn op één onderwerp. Deze dochterpagina's worden vaak beheerd door vrijwilligers, die zelf verstand hebben van het onderwerp. Zij zorgen ervoor dat de links op de dochterpagina up-to-date en relevant blijven. Op deze manier is Startpagina altijd een handige bron van informatie, ongeacht het onderwerp waar je naar op zoek bent.

Waarom Startpagina gebruiken?

Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel meer zoekmachines en manieren om informatie op het internet te vinden. Maar Startpagina blijft een handige plek als je snel een overzicht wilt hebben van relevante websites binnen een bepaalde categorie. Bovendien wordt de site regelmatig bijgewerkt, zodat je altijd de meest actuele informatie en links tot je beschikking hebt.

Dus, als je op zoek bent naar een makkelijke manier om het internet te verkennen en snel de juiste websites te vinden, dan is Startpagina zeker een bezoekje waard. Gewoon even rondkijken en je vindt vast wat je zoekt!

© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100