Als je een website of webshop hebt gemaakt, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je zoveel mogelijk bezoekers of klanten naar jouw website of webshop krijgt.
 
Zoekmachines bepalen voor een belangrijk gedeelte het aantal bezoekers op een website. Zaak dus dat je zo goed mogelijk gevonden wordt in de zoekmachines en dan met name in Google voor Nederlandse websites.
 

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine Optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website getoond wordt, in de zoekmachines, voor de zoekwoorden die voor jouw website belangrijk zijn. Het juiste zoekwoord gebruik op de website en in de links naar jouw website, bepalen voor een groot gedeelte jouw positie in de Zoekmachines.

Klikken per positie:

In 2006 is er een rapport ontdekt van een zoekmachine waarin duidelijk werd wat de relatie was tussen de positie in de zoekmachine en het aantal klikken (bezoeken) die een website kreeg.
Hoewel er ondertussen aardig wat is veranderd in de zoekmachines, geeft de onderstaande tabel nog steeds een goed beeld van het belang van een goede positie in de zoekmachines.
Meer dan 60% klikt op 1 van de 1ste drie posities als ze zoeken en ongeveer 90% komt niet eens verder dan de eerste pagina!
 
Zoekmachine Positie Klikken
 
Stel dus dat er 1000 keer per maand wordt gezocht op een bepaald zoekwoord en jouw website staat op nummer 2. Dan mis je dus 300 bezoekers.
 
Mensen zijn eerder geneigd om een nieuwe zoekterm in te vullen dan om verder te scrollen in de resultaten. Daarnaast koppelen mensen de posities in de zoekmachines aan de kwaliteit van het product.
 
Goede resultaten in de zoekmachines staan voor kwaliteits producten!
 
Zaak dus dat je zo hoog mogelijk op de eerste pagina komt voor jouw belangrijkste zoekwoorden.
© 2022 Cloud Workx - Zevenblad 23, 7623 CH Borne, Nederland | KVK 08144910 +31 (0)53-2340100